S neba pa u rebra: PSŽ završio Dijaloa za 32.000.000

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.07.19. | 18:52

Novi štoper stiže na Park prinčeva najkasnije do srede

S neba pa u rebra! Pari Sen Žermen je dogovorio dolazak štopera. Parižani nisu uspeli da ubede Matijsa de Lihta da bi za njega bilo najbolje da karijeru nastavi na Parku prinčeva, Holanđanin će u Juventus, a Tomas Tuhel se potom odlučio za značajno jeftiniju varijantu: odbranu Svetaca pojačaće doskorašnji kapiten mlade reprezentacije Francuske Abdu Dijalo (23)

Kako javlja Ekip ovog popodnev Leonardo je poslednjih pet, šet dana u strogoj tajnosti pregovarao sa Borusijom iz Dortmunda i uspeo da izboksuje smanjenje potraživanja sa 40.000.000 evra na 32.000.000. Milioneri su pristali iz prostog razloga što posle doalaska Matsa Humelsa imaju gužvu na štoperskim pozicijama. Francuski list dalje navodi da se Dijaloov dolazak u Pariz očekuje još večeras, odnosno da su lekarski pregledi već zakazani, te da bi čitav posao trebalo da bude obelodanjen najkasnije do srede. 

Izabrane vesti

Kada je uvideo da od De Lihta neće biti ništa Tuhel se opredelio za opciju B. Za igrača kog vrlo dobro poznaje i čije tehničke i taktičke sposobnosti vrlo ceni. Dijalo je tokom prošle sezone pokazao da po potrebi može da igra i beka, a kako se polivalentnost u modernom fudbalu izuzetno ceni, nemački stručnjak nije želeo da propusti ovu šansu.   

I sam igrač oduševljen je prilikom koja mu se u kazala - da zaigra u najboljem francuskom timu, pre svega jer je, kako navodi Ekip, za narednu godinu pred sebe stavio zadatak da debituje za seniorsku selekciju Francuske. A to ćemu, procenili su njegovi savetnici, biti lakše ukoliko bude igrao u domaćoj ligi i ukoliko bude redovno na terenu. Kako od Lusijana Favra nije dobio garancije da će biti standardan, Dijalo nije mnogo razmišljao kada je stigao poziv iz Pariza. Pogotovo što se radi o Tuhelu, čoveku koji ga ozbiljno vidi u svojim planovima. 

Abdu Dijalo karijeru je počeo u Monaku, međutim u Ligi 1 odigrao je svega 10 utakmica. Nije se naigrao ni u belgijskom Varegemu, da bi za godinu dana u Majncu njegova cena vrtoglavo skočila. Dortmund ga je kupio prošlog leta za 28.000.000 evra. 

Sada je vreme za povratak u domovinu. Za novo dokazivanje među svojima. 

Abdu Dijalo biće treće pojačanje Parižana ovog leta, posle Pabla Sarabije i Andera Erere

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara