Veljko Birmančević i Dimitrije Kamenović (©Star sport)
Veljko Birmančević i Dimitrije Kamenović (©Star sport)

Sa Brda se vidi treće mesto, Voždovac prekida seriju, "ratno stanje" u Kruševcu

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.03.21. | 09:07

Čak devet mečeva Superlige danas na programu

Nema odmora za superligaše. Najkvalitetnije domaće takmičenje nastavlja se 25. kolom samo dva dana posle odigrane poslednje utakmice prethodnog vikenda.

U jednom od derbija runde Partizan je juče porazio Vojvodinu sa 2:0, a za danas je zakazano čak devet duela. Osim interesantnih dvoboja u vrhu tabele, uzbudljive borbe očekuju nas i u donjem domu. Činjenica da ove sezone ispada čak šest klubova razlog je zbog kojeg većina superligaša nema pravo na greške u nizu, jer već dve ili tri vezane utakmice bez pobede dovoljne su da klub iz srca tabele dođe nadomak opasne zone.

Izabrane vesti

Upravo u takvoj situaciji je Voždovac, jedan od tri tima koji ne zna za pobedu u drugom delu šampionata, uz OFK Bačku i Zlatibor. Zmajevi su uspeli da istope značajnu zalihu stečenu tokom jeseni, i gostovanje fenjeraša iz Bačke Palanke prilika je da se vrate na pravi put.

16.05

(2,45) Proleter (3,10) Radnički (3,10)

Iz perspektive bega iz opasne zone biće zanimljiv i duel Napretka i Rada, prvih klubova ispod crte, koji u 2021. godini imaju identičan učinak, po jednu pobedu i remi, uz dva poraza.

Istovremeno kad i dueli u Zaplanjskoj i u Kruševcu, počeće i susret Mladosti koja je nagovestila buđenje i Zlatibora koji je sve dalji od snova o opstanku, kao i Radnika i Novog Pazara, ekipa koje su za vikend podigle moral bitnim pobedama nad Javorom (2:0), odnosno Mačvom (4:0).

Važna borba za bodove i korak ka ostanku u najjačem rangu predstoji Javoru i Inđiji. Tim iz Ivanjice osvojio je četiri boda u drugom delu sezone, zahvaljujući remiju protiv Napretka (1:1) i trijumfu nad Novim Pazarom (1:0), ostavši kratkih rukava protiv favorita (Partizana i Radnika), pa je gostovanje Inđije, koja je vezala dva poraza, prilika da se udalji od zone ispadanja.

14.00

(2,15) Napredak (3,10) Rad (3,80)

Ujedno, snage će odmeriti rivali iz gornje polovine tabele Proleter i Radnički, koji su u prva četiri kola prolećnog dela sezone upisali tek po jednu pobedu i tako se značajno udaljili od Evrope, dok će Spartak, još jedan od timova koji se iz drugog plana nada izlasku na međunarodnu scenu, dočekati Mačvu, koja je sa tri poraza u četiri minula kola nastavila gde je stala jesenas i sve je bliža prvoligaškom društvu.

U jednom od najzanimljivijih obračuna Čukarički će dočekati Metalac. Brđani su za vikend ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu na gostovanjima. Posle Radnika (1:0), Inđije (1:0) i Rada (2:0), na strani je savladana i OFK Bačka (2:1). Čini se da su od pomenuta četiri susreta upravo u Bačkoj Palanci belo-crni najteže došli do trijumfa, koji ih je učvrstio na četvrtoj poziciji na tabeli. Takođe, Čuka je posle poraza Vojvodine u prilici da slavljem nad gostima iz Gornjeg Milanovca preuzme treće mesto.

"Spremali smo se za ovakav ritam, imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača. Neće biti lako u narednom periodu, ali razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici protiv Metalca na našem stadionu", rekao je Dušan Đorđević, kormilar Čuke.

14.00

(1,40) Čukarički (4,50) Metalac (8,50)

Sa druge strane, pred Metalcem je još jedna, četvrta po redu, utakmica protiv ekipe iz gornjeg dela tabele. Posle Spartaka, Proletera i TSC-a, sada sledi još veće iskušenje, četvoroplasirani Čukarički.

"Kako stoje stvari, oni su favoriti, plus igraju kod kuće i to će biti veliki izazov za nas. Pokazali su dosadašnjim igrama da s pravom pretenduju na Evropu, mnogo će to biti teška utakmica, ali za nas dolazi u pravom momentu. Igramo dobro, čini mi se da napredujemo i ovo je baš sada odlična prilika da se odmerimo s takvim timom", istakao je Žarko Lazetić, strateg Metalca.


tagovi

SuperligaČukaričkiMetalacProleter Novi SadRadnički NišRadnik SurdulicaJavorOFK BačkaNovi PazarMačva ŠabacNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara