Sa Matićem u timu Lion ne gubi ni na lutriji, Vijeri nije vredelo zatezanje odbrane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 23:04

Olimpik posle boljeg izvođenja jedanaesteraca izborio plasman u polufinale Kupa

Letargičnost i apatija - tako je izgledao Olimpik do početka februara i dolaska Nemanje Matića, Saida Benrahme, Gifta Orbana, Orela Mangale... Da je početak sezone bio bi Lion kandidat za direktan plasman u Ligu šampiona, ovako može da bude srećan što je ugrabio vredna zimska pojačanja i sa njima izašao iz zone opasnosti po prvoligaški status. Za visoku poziciju u Ligi 1 jeste kasno, ali nada da se sezona potpuno spasi još postoji.

Posle pet uzastipnih pobeda u ligi, plasirao se tim Pjera Saža u polufinale državnog Kupa, pošto je u u četvrtfinalnom susretu izbacio Strazbur posle penala (5:3). Prethodno nije viđen nijedan gol u 90 minuta, a tragičari sa 11 metara bili su Toma Delen i Lukas Peran iz redova Alzašana. Sva četiri jedanaesterca u seriji domaći su realizovali.

Izabrane vesti

Zadnja linija tima Patrika Vijere ničim nije podsećala na prethodna tri susreta u Ligi 1. Plavo-beli su pred gostovanje na Grupama stadionu zabeležili tri uzastopna poraza i na njima ukuopno primili devet golova. Ibrahima Sisoko, Ismael Dukure i Lukas Peran upijali su nalete Saida Benrahme i Ernesta Nuame, a agilnost po krilima repretentativaca Alžira i Gane u potpunosti je neutralisana u prvom delu.

Pojačao je sedmostruki šampion Francuske nasrtaje ka golu mladog marokanskog golmana Ale Belaruša, a samo je pukom srećom Strazbur prošao netaknute mreže posle situacije iz 56. minuta. Centaršut Benrahme iz kornera imao je veoma čudnu putanju i malo je falalilo da pozajmljeni napadač Vest Hema zabeleži spektakularan pogodak. Lopte se od prečke odbila do stative i tako je svojevrsnom magijom Strazbur izbegao kapitulaciju.

Loša vest ta trenera Pjera Saža je povreda Aleksandrea Lakazeta. Taman je malo živnuo nekada jedan od najboljih francuskih golgetera, a sada je teren napustio šepajući u 66. minutu. Kada je već ubitačni napadač nedostajao, nije Lion uspeo da reši meč u 90 minuta, ali je imao značajno pribranije igrače sa 11 metara. Maksens Kakere, Gift Orban, Ejnsli Mejtland Najls i Rajan Šerki savladali su Belaruša, dok je gost promašio dva i ostao bez prilike da napadne trofej.

KUP FRANCUSKE, ČETVRTFINALE

Utorak

Olimpik Lion - Strazbur 0:0 penalima: 4:3

Sreda

21.00: (2,75) Rouen (2,95) Valensijan (2,85)

Četvrtak

20.45: (9,50) Le Pij (6,25) Ren (1,27)

Sreda, 13. mart

21.10: Pari Sen Žermen - Nica



tagovi

StrazburOlimpik LionNemanja Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara