(© Star sport)
(© Star sport)

Sa Milojevićem stižu pobede i uspon na tabeli: Apolonu gradski derbi

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.09.23. | 22:14

Srbin dobro počeo još jedan mandat na Kipru

Dođe, vidi, opravi. Tako se Vladan Milojević ponaša kad stigne na Kipar. Odogaraju mu zemlja i ljudi, poznaje ligu (radio u Omoniji i APOEL-u) i to se vidi na početku mandata u Apolonu. Tačno 200 dana izdržao je Bogdan Andone, a kad je uprava rešila da zameni Rumuna usled nešto slabijih rezultata na početku sezone i tim poverila srpskom stručnjaku mogla je da očekuje napredak. I – desio se.

Milojević je unapredio tim iz Limasola. Dokazano u gradskom derbiju sa AEL-om. Apolon je slavio rezultatom 2:0 i nastavio da se penje na tabeli. Posle petog kola nalazi se na četvrtom mestu, sa devet bodova, uz napomenu da je sedam osvojio sa Srbinom na klupi.

Izabrane vesti

Posle uvodna dva nerešena ishoda, dok je još Adone šefovao, Milojević je preuzeo timu i njegov uticaj se odmah osetio. Naročito u defanzivnom smislu, jer još dok je vodio Crvenu zvezdu, ranije u Čukarički, jasno je bilo opredeljenje da napad može da funkcioniše samo pod uslovom da je odbrana „zategnuta“. A činjenica da još nije matirana kod kuće poslužila je kao osnova slavlju nad AEL-om. Samo dva udarca je Apolon dozvolio gostima i kad je osujetio i to malo pokušaja, na scenu su stupili Slovenac Mario Jurčević i portugalski rezervista Pedro Markeš.

Njihovi pogoci označili su početak velikog slavlja, jer je navijačima posebno drago kad se tuče lokalni rival. A to baš nije uobičajna slika. Pre ovg imao je samo jedno kod kuće na minulih sedam okršaja. Sa Milojevićev stižu i pobede i uspon na tabeli.



tagovi

Kipar 1Vladan MilojevićApolon Limasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara