Slavlje Italijana posle gola Barele (Reuters)
Slavlje Italijana posle gola Barele (Reuters)

Sa ovakvom igrom završnica Eura realnost za Azure: Imobile malo golgeter, malo plejmejker (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.06.21. | 22:39

Teško će Česi sa Engleskom i Hrvatskom...

Govori se o Francuskoj, Portugaliji, Engleskoj kao glavnim favoritima za osvajanje predstojećeg Eura. Tu su naravno uvek i Nemci i Španci, ali Italija sa punim pravom može da se svrsta u društvo odabranih. To je pokazala i večerašnja generalna proba protiv jalove, indisponirane, mlake Češke koja je u prvi plan istakla nekoliko činjenica. Ako je uopšte postojala dilema Ćiro Imobile je neprikosnoveni prvi špic Azura, a Lorenco Insinje momak koji bi beprekornom tehnikom i osećajem za igru mogao da predvodi Italiju do završnice kontinentalne smotre - 4:0.

Osim toga što je napad besprekorno funkcionisao, Roberto Manćini je kao i obično odlično pripremio utakmicu i po pitanju defanzive pa je selekcija sa Apenina i osmi put zaredom sačuvala mrežu, ujedno i pobedila. Holandija se pamti kao poslednja reprezentacija koja je zatersla mrežu Donarume, sredinom novembra prošle godine.

Izabrane vesti

Nije selektor Češke Jaroslav Šilhavi počeo utakmicu sa Tomašom Součekom i Patrikom Šikom, ali to ne sme da bude opravdanje za keca koji u statitici stoji pored kolone udarci u okvir protivničkog gola. Na Euru ga očekuju mečevi sa Engleskom, Hrvatskom i Škotskom i sa ovakvim pristupom, odsustvom ideja i energije, njegovi puleni mogu već da počnu da mašu belom zastavom. A Italija? Sa igrom na ovom nivou biće iznenađenje ako grupnu fazu ne završi kao prva u konkurenciji Turske, Velsa i Švajcarske iako je reč o nimalo naivnim selekcijama.

Kako nije imala previše posla na svojoj polovini, Italija je težište prebacila na protivničku, a Imobile doneo prednost sredinom prvog dela. Koji minut pre odlaska na odmor Barela je probao sa ivice šesnaesterca, a lopta se od noge Boržila odbila u dalji ugao. Neuhvatljivo za Jirija Pavlenku. Pohitali su od 46. minuta na teren Souček i Šik, ali se ništa nije promenilo.

Broj pokušaja domaće selekcije nastavio je da raste, a golovi da se nižu. Ponovo je sredina poluvremena bila kobna, a Imobile se iz golgetera transformisao u vrhunskog plejmejkera. Divan prijem na butinu, delić sekunde pauze i čekanja da lopta dotakne tlo, a onda pas u prostor spoljnom i rutina u završnici koju je demonstrirao Insinje. Igrao se omaleni Napolitanac, pokušavao iz daljine, razigravao saigrače kroz pukotinu u odbrani uposlio Domenika Berardija... Pavlenka na zemlji i mala demonstracija da nisu samo Insinje i Imobile majsotri u državnom timu.

Manćinijevi momci puni samopouzdanja očekuju prvo kolo grupne faze i okršaj sa Turskom na Olimpiku za nedelju dana, a toliko vremena ostaje selktoru Šilhaviju da na treninzima dovede Lokomotivu u red i udahne svojim fudbalerima ozbiljnu dozu motivacije. Ako ne uspe već protiv Škotske u prvoj rundi mogao bi da bude nagovešten scenerio koji su doživeli pre pet godina na Euru u Francuskoj. Samo bod i povratak kući posle tri utakmice.


PRIJATELJSKI MEČ

Italija - Češka 4:0

/Imobile 23, Barela 42, Insinje 66, Berardi 73/

Bolonja, stadion Renato Dalara

Sudija: Lionel Šudi

ITALIJA (4-3-3): Donaruma - Florenci, Bonući, Kjelini, Spinacola - Barela, Žoržinjo, Lokateli - Berardi, Insinje, Imobile

ČEŠKA (4-2-3-1): Pavlenka - Coufal, Brabec, Čelustka, Boržil - Kral, Darida - Masopust, Barak, Jankto - Krmenčik


tagovi

EURO 2020fudbalska reprezentacija ItalijeFudbalska reprezentacija ČeškeĆiro Imobile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara