Rikardo Sa Pinto i Vladan Milojević (©AFP)
Rikardo Sa Pinto i Vladan Milojević (©AFP)

Sa Pinto na Milojevića posle šest godina

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.09.23. | 14:43

APOEL dočejuje Apolon u 5. kolu prvenstva Kipra

Apolonov prvi ovogodišnji derbi je pred vratima. Tim iz Limasola putuje u Nikoziju (20.30 časova) gde će u sklopu četvrtog kola šampionata Kipra da odmeri snage sa APOEL-om na GSP stadionu. To je prvi veliki test za "plavo-bele" u kampanji. Još je rano za mnoge zaključke, ali baš ovaj duel najbolji je dokaz urađenog posla tokom leta.

Posebna utakmica predstoji treneru Apolona Vladanu Milojeviću, koji će protiv sebe imati svoj prethodni tim, odnosno igrače koje dobro poznaje. Možda mu to daje blagu prednost u odnosu na rivala uoči večerašnje utakmice. Srpski strateg koji se proslavio na kormulu Crvene zvezde, imao je dve nedelje da formuliše plan pobede u Nikoziji, na stadionu na kojem je donedavno radio.

Izabrane vesti

Sastav iz Limasola, koji u sastavu ima iskune igrače u liku Matjea Valbuene i Mihaela Krmenčika, sakupio je pet bodova iz tri meča. Posle početnih remija sa Otelosom i Nea Salaminom, Apolon je slavio u protekloj rundi protiv Karmiotise 1:0 upravo pogotkom Valbuene, bivšeg reprezentativca Francuske i asa Marselja, Liona, Fenerbahčea i Olimpijakosa.

19.30: (2,25) APOEL (3,25) Apolon (3,05)

Na drugoj strani, Apolon će protiv sebe imati "ranjenu" ekipu, koja dolazi iz poraza u večitom od derbiju od Omonije i jedini cilj APOEL-a biće tri boda. Trener Rikardo Sa Pinto očajnički želi da njegovi igrači što pre zaborave minuli neuspeh, a najbolji lek je trijumf. APOEL posle dva kola ima tri osvojena boda, jer je savladao novajliju Zakakiju na startu sa 2:0.

Negativna klima koja vlada posle ispadanja iz Evrope u plej-ofu za Ligu konferencije od Genta i potom poraz od Omonije, samo su dodatno stavili pritisak na pleća portugalskog stratega. APOEL ima težak raspored u narednih nekoliko mečeva. Sa Pintove igrače, među kojima su srpski internacionalac Radosav Petrović, potom El Fardu Ben, Janis Fetfacidis i Tomane, posle Apolona očekuju dvoboji sa Anortozisom, a potom i Pafosom.

Sa Pinto će drugi put u karijeri protiv naspram sebe imati Vladana Milojevića. Pre šest godina treneri su se sukobili u jednom od lokalnih atinskih derbija između Atromitosa i Panioniosa. Milojević se radovao 2:1, između ostalog pogotkom Bena, sa kojim je kasnije osvajao trofeje u Zvezdi. Napadač sa Komora sada je adut Sa Pinta, koji je takođe u karijeri predvodio beogradske crveno-bele.

KIPAR 1 - 4. KOLO

Subota

Katokopija - Zakakiu 1:3 (0:2)

AEK Larnaka - Otelos 3:2 (3:1)

AEL - Omonija 0:0

Nedelja

17.00: (3,10) Karmiotisa (3,30) Anortozis (2,20)

18.00: (2,30) Aris (3,30) Pafos (2,90)

19.30: (2,25) APOEL (3,25) Apolon (3,05)

Ponedeljak

18.00: (2,20) Nea Salamina (3,30) Etnikos Ahna (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kipar 1APOELAPOEL NikozijaApolon LimasolVladan MilojevićRikardo Sa PintoRikardo Sa Pintu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara