Sa Pinto preuzima Moreirense

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.01.22. | 16:42

Iskusni strateg slobodan od maja prošle godine, nakon što se rastao sa turskim Gazijantepom

Nekadašnji trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto postigao je usmeni dogovor sa upravom Moreirensea i uskoro bi trebalo da preuzme klupu portugalskog prvoligaša.

Sa Pinto će na toj poziciji naslediti Lita Vidigala, koji je vodio ekipu na poslednja četiri meča u prošloj godini, posle smene Žoaa Enrikesa. Ipak, ostvario je samo jednu pobedu i tri poraza.

Izabrane vesti

Rikardo Sa Pinto je bez kluba od maja prošle godine kada se rastao sa turskim Gazijantepom, a u portugalski fudbal se vraća od 23. novembra 2019. godine, kada je smenjen na klupi Brage. Tokom karijere je promenio veliki broj klubova, počeo je kao asistent u Leiriji, potom radio u Sportingu, pa Crvenoj zvezdi, OFI Kritu, Atromitosu, Belenensesu, Al Fattehu, Standardu, Legiji i Vasko da Gami.

Moreirense je u nezavidnoj situaciji, ima samo dve pobede nakon prvih 16 utakmica u sezoni i nalazi se na 16. mestu koje garantuje učešće u plej-autu za opstanak u elitnom takmičenju. Sa Pinto će imati težak zadatak, jer prvo mora da konsoliduje redove, a potom i da pojuri opstanak u ligi.


tagovi

Rikardo Sa PintoZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara