Screenshot - Twitter.com
Screenshot - Twitter.com

Sa Turcima i Balotelijem nikad dosadno: Bešiktaš ispustio tri gola prednosti, usledio je haos (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.09.21. | 21:12

Adana za nešto više od pola sata nadoknadila tri gola minusa i došla do boda u Istanbulu

Kakav meč na Vodafon Parku! Posle 53 minuta igre činilo se da će Bešiktaš rutinski doći do pete pobede u sezoni. A onda... Nije se Adana dala predati. Matijas Vargas joj je dao veštačko disanje, a onda Mario Baloteli projektilom ulio nadu. Poslednju priliku na meču gosti su imali iz kornera. Baloteli je nadvisio protivničku odbranu, spustio loptu ka golu, odakle je preko linije preterao Brit Asombalonga - 3:3.

Još jedan lud meč u Turskoj. Kakva god da je Superliga, jedno je sigruno - beskrajno je zabavno pratiti je. Nikada ne znate šta možete da očekujete. Ko bi pomislio da Bešiktaš može da ispusti pobedu na svom stadionu, kada je posle sat vremena imao tri gola prednosti? Neverovatno.

Izabrane vesti

Pitao se domaćin za sve u prvom poluvremenu, na odmor otišao sa dva gola prednosti.. Imao je 72 odsto vremena loptu u nogama tokom prvih 45 minuta, a onda posle samo sedam minuta igre u drugom delu uvećao prednost na tri gola. Delovalo je da je Adana dotučena, ali nije prestalo da kuca srce povratnika u elitni rang. Vargas je povratio otkucaje, Baloteli ubrzao ritam, a onda Asombalonga doveo situaciju na stadionu u Istanbulu do usijanja.

Usledilo je i koškanje posle potvrde iz VAR sobe da je pogodak validan. Nastala je gužva kraj aut linije, a u centru je bio, naravno, Baloteli. Vatru je zapalio još posle pogotka koji je postigao u 78. minutu. Prišao je klupi Bešiktaša i poslao poruku treneru Sergenu Jaldžinu. Turski stručnjak je navodno pre godinu dana izjavio da italijanski napadač "nema mozga". Nije mu to trebalo. Jer Mario takve stvari ne zaboravlja.

Poveo je Bešiktaš u 20. minutu. Miralem Pjanić je nastavio da pokazuje da će biti ogromno pojačanje za turskog šampiona. Centrirao je sa leve strane i u trepavicu pogodio Fransiska Montera, koji donosi prednost. Bizarnim pogotkom Hosefa u 43. minutu Crni orlovi dupliraju prednost. Poslao je loptu pred kazneni prostor rivala sa preko 40 metara, očajno je odreagovala odbrana Adane, na čelu sa golmanom Kaplanom i mreža gostiju se opet zatresla.

Posle dominacije u prvom delu, samo sedam minuta je trebalo domaćim igračima da dodatno uvećaju prednost. Jilmaz je pogodio posle lukavog pasa Gezala. Činilo se da je sve gotovo.

Ipak, nadu je gostima vratio Vargas samo osam minuta kasnije. U igru je umesto Benžamana Stambulija u 67. minutu ušao Baloteli. Jasno je Vinćenco Montela stavio do znanja svima da će baciti sve karte na napad i pokušati da izvuče makar bod. Trebalo je 12 minuta da promena urodi plodom. Projektil Balotelija sa oko 20 metara udaljenosti i Adana se potpuno vratila u meč.

Pokušao je Bešiktaš da stavi tačku, Miši Batšuaji je bio blizu u poslednjim minutima, ali je lopta posle njegovog udarca prohujala pored stative. A onda, poslednje sekunde, korner za goste, u kazneni prostor Bešiktaša je otišao i golman Kaplan. Usledio je centaršut, nebeski skok Balotelija, koji spušta loptu pred gol rivala, da bi se na pravom mestu našao Asombalonga, koji uspeva da je ugura u protivnički gol.

Usledila je VAR provera, a sudija je posle par minuta i zvanično priznao pogodak Adane i odsvirao kraj utakmice. Nastao je haos. Baloteli je upalio fitilj kada je prošao pored klupe Bešiktaša. Jedan član stručnog štaba domaće ekipe je hteo da se obručuna sa Italijanom i napravila se velika gužva. Strasti su se ipak smirile, Adana je napravila veliki podvig.

TURSKA 1 - 6. KOLO

Utorak

Karagumruk - Antalija 0:0

Rizespor - Altaj 1:2 (0:1)

/Bolasi 90+1 - Bjorkande 44, Bamba 73/

Bešiktaš - Adana 3:3 (2:0)

/Montero 20, Hosef 43, Jilmaz 52 - Vargas 60, Baloteli 79, Asombalonga 90+7/

Malatija - Sivaspor 0:1 (0:0)

/Gutas 79/

Sreda

16.00: (2,65) Gazijantep (3,20) Bašakšehir (2,75)

19.00: (2,65) Geztepe (3,20) Hataj (2,75)

19.00: (4,40) Kajseri (3,50) Galatasaraj (2,15)

Četvrtak

16.00: (3,50) Konja (3,35) Trabzon (2,15)

19.00: (1,95) Alanja (3,50) Kasimpaša (3,90)

19.00: (1,43) Fenerbahče (4,50) Giresun (7,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mario BaloteliBešiktašAdanaBrit AsombalongaMiralem Pjanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara