Slavlje Monakovih igrača (©Reuters)
Slavlje Monakovih igrača (©Reuters)

Sad i Monako gleda ka Ligi šampiona: Srećni Martins pokorio Velodrom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.03.22. | 22:40

Kneževi slavili u Marselju - 1:0

Nekada nije dovoljno biti uporan, već je potrebna i sreća. Ona ove nedelje uveče nije bila na strani fudbalera Olimpik Marselja.

Iako ofanzivnije nastrojeni i konkretniji, posebno u prvom delu meča, poraženi su od Monaka na svom Velodromu 0:1.

Izabrane vesti

Trenutak odluke dogodio se u 59. minutu kada se lopta od stative odbila do Želsona Martinsa, koji je refleksno reagovao i poslao je u nebranjenu mrežu. Prethodno je Kevin Foland izbegao ofsajd na dodavanje Visama Ben Jedera, lepo odližio loptu na stranu i šutirao, ali ga je okvir gola sprečio da se upiše u strelce. Na sreću Kneževa, Portugalac je bio na pravom mestu...

S ova tri boda Monako je prišao na šest manje od večerašnjeg rivala, koji se kao trećeplasiran na tabeli nalazi na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ionako uzbudljivo prvenstvo Francuske pobedom Kneževa postalo je još uzbudljivije.

Nije delovalo da će biti tako posle prvih 45 minuta, tokom kojih je Olimpik imao kontrolu nad utakmicom, ali nije koristio svoje šanse. Promašaji Valentina Ronžea, Arkadijuša Milika i Sedrika Bakambua mogli su da budu kažnjeni u 42. minutu, kada je Žan Lukas izbio sam pred Paua Lopeza. Precizno je šutirao, međutim, gledanjem snimka gol nije priznat zbog ofsajda u kom se našao krilni napadač gostiju.

Ekipa Filipa Klemena u drugo poluvreme ušla je mnogo angažovanije da i na protivničkoj polovini učini nešto više, a to joj se isplatilo pomenutim pogotkom Martinsa. Iako su mnogo više imali loptu u svom posedu, domaći igrači nisu uspeli da pronađu rešenje za odbranu rivala. Kako je vreme odmicalo tako su i njihovi napadi postajali sve bezopasniji, pa je Monako sačuvao prednost i osvojio tri veoma važna boda posle samo dva boda iz prethodna tri meča Lige 1.

Za razliku od njih, tim Horhea Sampaolija sada ima jedan bod iz poslednja tri meča nacionalnog prvenstva, zbog čega je izgubio drugo mesto, ali i doveo u pitanje treće, odnosno učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

LIGA 1 – 27. KOLO

Petak

Lorijan - Lion 1:4 (0:2)

/Mofi 57 – Fevr 5, 78, Dembele 26, Toko Ekambi 59/

Subota

Lans - Brest 0:1 (0:0)

/Onora 59/

Nica - PSŽ 1:0

/Delor 88/

Nedelja

Sent Etjen - Mec 1:0 (0:0)

/Buanga 52/

Bordo - Troa 0:2 (0:1)

/Pusin 28ag, Motiba 87pen/

Nant - Monpelje 2:0 (0:0)

/Kolo Muani 69, Gubels 90+3/

Ren - Anže 2:0 (1:0)

/Burižo 33, Labord 87/

Lil - Klermon 4:0 (1:0)

/Bamba 3, Dejvid 71, Čelik 84, Zegrova 90/

Olimpik Marselj - Monako 0:1 (0:0)

/Martins 59/



tagovi

MarseljMonakoLiga 1Visam Ben JederDimitri PajeŽelson Martins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara