Hakan Čalhanoglu šutira penal (©Reuters)
Hakan Čalhanoglu šutira penal (©Reuters)

Sad je Juve ljut na sudije: Teško je igrati 11 protiv 12

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.04.22. | 10:12

Adrijen Rabio za poraz u derbiju Italije okrivio sudiju Masimilijana Iratija

Slično je bilo u Ligi šampiona protiv Viljareala. Juventus je napadao, šutirao, ali je na kraju Viljareal pogađao i prošao dalje. Isti slučaj i sinoć u Derbiju Italije protiv Intera. Juve je imao 20 šuteva ka golu, ali je ispaljivao ćorke. Inter je pogodio s kreča, a Staroj dami je ostalo da žali zbog toga što je sudija Masimilijano Irati procenio da je Alesandro Bastoni oborio Denisa Zakariju van kaznenog jedanaesterca.

Gledao se i VAR, Irati je svirao samo slobodan udarac, dok su Juventusovi navijači besneli po društvenim mrežama objavljujući fotografiju koja nagoveštava da je prekršaj napravljen u kaznenom prostoru. I nisu samo navijači ljuti.

Izabrane vesti

Teško je igrati 11 protiv 12”, napisao je Adrijen Rabio na Instagramu posle meča.

Nije se libio ni da to kaže u kamere.

Zadovoljan sam kako smo igrali, nažalost, nismo mogli da postignemo gol. Kao i u Ligi šampiona, samo je gol nedostajao. Pogađali smo okvir gola, možda je trebalo da nam sviraju i penal. Sudija je odlučio ovaj meč. Denis Zakarija je bio u šesnaestercu. Nesrećan detalj, koji je promenio tok utakmice”, rekao je Rabio.

Istina ili ne, tek Irati nije svirao najstrožu kaznu, Juve je izgubio i verovatno se oprostio od šampionske titule, jer Milan i Napoli imaju sedam bodova više.

Želeli smo da pobedimo, da preskočimo Inter i pritisnemo Napoli i Milan. Ima još mnogo bodova u igri, ali biće teško kad govorimo o skudetu”, svestan je Rabio.

Nema sumnje da je i sam pogodak Hakana Čalhanoglua sa penala doprineo nezadovoljstvu svih u Torinu. Podsetimo, turski fudbaler je prvi put promašio, ali je dobio šansu da ponovi penal zato što je Matijs De Liht pre Čalhanogluovog šuta ušao u kazneni prostor. Sve po pravilima, ali uvek u takvim situacijama “oštećeni” tim može da kaže: to se ne svira.


tagovi

Adrijen RabioDenis ZakarijaAlesandro Bastoni

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara