Pristalice Karlsruea (©AFP)
Pristalice Karlsruea (©AFP)

Sad se lomi u Cvajti: Poklon sa severa za Švabe, Karlsrueova šansa za opstanak je Regenzburgov golman

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.06.20. | 08:37

Finiš u nemačkom drugom rangu doneće brojna uzbuđenja

Achtung, achtung! Arminija je jučerašnjim kiksevima Hamburgera i Hajdenhajma overila direktan plasman u Bundesligu posle više od decenije. Preostalo je još da u samom finišu sezone u Cvajti saznamo ime drugog srećnika, odnosno učesnika baraža za promociju i imena onih koji će će u niži rang.

Najbliži drugom mestu i povratku u Bundesligu trenutno je Hamburger, mada je remijem sa Osnabrikom kod kuće zakomplikovao sebi život i sa velikom nervozom će pratiti današnji dvoboj Štutgarta i Sandhauzena (18.30). Navijaće za goste, koji su u boljoj formi u odnosu na Švabe, ali tamo na severu Nemačke, u velikoj luci i drugom po veličini gradu u zemlji, znaju da će Štutgart uraditi sve kako bi pobedio na svom terenu i za bod pobegao na drugo mesto.

Izabrane vesti

Ne briljira ekipa Pelegrina Mataraca u poslednje vreme. I ona je, baš kao i Hamburger, pre 10 dana odigrala nerešeno sa Osnabrikom kod kuće, a onda je pala u Karlsueu od davljenika i sada nema kud osim da trijumfuje, ako ima aspiraciju da igra u najjačem rangu. Poraz od autsajdera u prošloj rundi dodao je nove probleme, jer je sada četvrtoplasirani Hajdenhajm jučerašnjim remijem bodovno poravnat sa Švabama.

Ne obazirući se na pomenuti kiks sa Osnabrikom, Štutgart igra odlično na Mercedes Benc areni. Bez poraza je na devet poslednjih domaćinstava, tokom čega je slavio u sedam navrata, a u pet duela sačuvao je mrežu netaknutom. Štutgart je, recimo, najuspešniji domaćin u takmičenju sa 35 osvojenih bodova, naspram 17 na strani.

Sandhauzen je bio dobar na putu u prethodne dve runde. Igrači Uvea Košinata slavili su protiv Grojtera i Vehena, a upravo ti bodovi bili su ključni u misiji opstanka.

Istorija konfrontacija nije obimna u poslednjih pet godina i sadrži samo četiri utakmice. Ipak, na svim dvobojima rivali su uspevali da pogode gol, što će se verovatno dogoditi i ovog puta.

Mataraco neće moći da računa na povređene Sosu i Didavija, kao i supendovanog Enda (pominjemo samo one koji imaju dvocifren broj nastupa u sezoni), dok Košinat još nije siguran da li će moći da koristi Halimija i Gislasona.

Drugi važan duel današnjeg programa 32. runde Cvajte igra se između Jan Regenzburga i Karlsruea. Borba za opstanak je u punom jeku. Razlike u bodovima su toliko male da u teoriji, timovi do 10. pozicije mogu da budu ugroženi. Karlsrue je na raskrsnici, zauzima 16. mesto, korak ispred davljenika, ali i na mestu koje vodi u doigravanje za status drugoligaša.

Jan Regenzburg je, takođe, pod pretnjom ispadanja, tako da je ovaj domaći susret veoma važan za njega. Međutim, ako bude ostvariovao rezultata na svom stadionu kao po običaju, onda nema čega da se brine, jer je u pet prethodnih mečeva na svom stadionu izgubio samo jednom. Ipak, trenera domaćih Mersada Selimbegovića muči povreda prvog golmana Aleksandera Mejera, koji je pod znakom pitanja.

Karlsrue se nije najbolje pokazao na gostujućim stadionima ove sezone. Samo dva puta je slavio van svog dvorišta do sada. Očigledno je da su gosti u nezavidnom položaju, ali muka ponekad čini čuda.

CVAJTA - 32. KOLO

Utorak

Grojter - Hajdenhajm 0:0

Hamburger - Osnabrik 1:1 (1:0)

/Harnik 35 - Hejer 57/

Vehen - Nirnberg 0:6 (0:3)

/Hak 7, 41, 65, Sorensen 38, 58, Zrelak 83/

Sreda

18.30: (2,70) Aue (3,25) Bohum (2,65)

18.30: (2,05) Hanover (3,45) Sankt Pauli (3,60)

18.30: (2,70) Regenzburg (3,15) Karlsrue (2,70)

18.30: (1,55) Štutgart (4,10) Sandhauzen (6,00)

Četvrtak

18.30: (1,80) Holštajn Kil (3,70) Dinamo Drezden (4,40)

20.30: (1,95) Bilefeld (3,50) Darmštat (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

CvajtaJan RegensburgKarlsrueŠtutgartSandhauzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara