Sadik za pobedu! Almerija pri vrhu, bonusi za Partizan sad izgledaju dostižni

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.20. | 18:07

Nigerijac postigao drugi gol otkako je promenio sredinu

Početak traljav – nastavak dobar. Uspravila se Almerija posle skromnog starta sezone, skoro mesec dana ne zna za poraz, a petom pobedom u poslednjih sedam mečeva skočila je u gornji dom tabele Druge lige Španije i potvrdila da s pravom gaji ambicije o plasmanu u viši rang. U susretu 12. runde Andalužani su trijumfom nad Mirandesom (2:1) došli u zonu plej-ofa.

Odatle mogu znatno komotnije da razmišljaju o povratnu u elitni rang, što su arapski vlasnici označili glavnim zadatkom. Sastav portugalskog trenera Hosea Gomesa trenutno je četvrti, na mestu koje vodi u baraž, samo dva koraka iza drugoplasirane Majorke, uz napomenu da prva dva idu direktno u društvo Reala, Barselone, Atletika...

Izabrane vesti

Potpisnik subotnje pobede Almerije je Umar Sadik. Doskorašnji špic Partizana je u poslednjem minutu prvog poluvremena iskoristio drugu asistenciju na meču Hosea Korpasaprethodno namestio pogodak Fransisku Vilalbi – nagovestivši da može biti snažan oslonac na putu ka projektivanom cilju.

Bio je to drugi gol Almerije otkako je u završnici prelaznog roka stigao među crveno-bele za obeštećenje od 5.000.000 evra. Kako je krenuo nije isključeno da neki od bonusa završi na računu kluba iz Humske, samo je pitanje da li ove ili u nekoj od narednih sezona. Eventualni plasman u Primeru – nebitno da li direktno ili kroz baraž – doneo bi Beograđanima dodatna 3.000.000 evra, još 500.000 sliće se u kasu kad Nigerijac postigne 20 golova, što nije oročeno vremenski, a dodatni 500.000 onog trenutka kad skupi 50 utakmica. Današnja mu je bila deveta u novoj sredini, sedma kao starteru, s tim da je jednom ušao na početku drugog poluvremena, jednom u završnih 25 minuta.

Malo je nedostajalo da Sadik uopšte ne bude na terenu. Na gostovanju Rajo Valjekanu u minuloj rundi zaradio je dva žuta kartona, isključe je, trebalo je da bude sankcionisan, međutim, posle ekspresne žalbe čelnika Almerije jedna javna opomena mu je poništena, samim tim stekao je pravo da igra i ispalo je sjajno za domaćina.

Radosav Petrović je šansu dobio od 67. minuta (zaradio žuti karton u nadoknadi), drugi Srbin iz Almerijinog kadra, Nikola Maraš je na raspolaganju Ljubiši Tumbakoviću za mečeve Lige nacija sa Mađarskom i Rusijom, dok pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde Erik Jirka nije bio u kombinaciji za sastav Mirandesa.



tagovi

AlmerijaSadik UmarUmar Sadik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara