Duel sa prethodnog meča Šahtjora i Dinama (©Shutterstock)
Duel sa prethodnog meča Šahtjora i Dinama (©Shutterstock)

Šahtjor igra poslednju utakmicu pre zvaničnog dolaska kontigenta srpskih pojačanja i traži 14. uzastopnu poziciju

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.06.21. | 10:06

Aktuelni šampion Belorusije u Soligorsku u 14. kolu domaćeg šampionata dočekuje Dinamo iz Bresta. Taj susret je na programu u subotu od 19.45 časova

Poslednja utakmica prvaka Belorusije Šahtjora iz Soligorska pre nego što mu stigne kontigent pojačanja iz Srbije. Prelazni rok se u ovoj zemlji otvara 1. jula, pa će tek tada zvanično članovi Šahtjora da postanu Đorđe Ivanović, Aleksa Pejić i Miloš Šatara.

Moraće Rudari bez njih večeras od 19.45, kada u Soligorsk dolazi Dinamo Brest u sklopu 14. kola Višaja lige. Ipak, ima domaćin svoje uzdanice u sprskim fudbalerima Nikoli Antiću i Igoru Ivanoviću, koji su već duže vreme tu.

Izabrane vesti

Početkom ove sezone Šahtjor je doveo i Vinsenta Ezea, nigerijskog ofanzivca koji je prethodno igrao za Metalac, Vojvodinu i Čukarički. Veliki broj igrača sa ovih prostora i objašnjava odluku kluba da u predstojećim kvalifikacijama za Ligu šampiona zbog problema na relaciji Belorusija - Evropska unija svoj meč sa Ludogorecom odigra na stadionu Čukaričkog. Za ozbiljan deo Šahtjorovog tima Beograd je grad u kojem je na svom terenu.

19.45: (1,32) Šahtjor Soligorsk (4,70) Dinamo Brest (9,00)

Do te utakmice ima još dve nedelje, važno je prvo da se u domaćem prvenstvu zabeleže željeni rezultati. Za sada bolji ne mogu, posle 13 kola Rudari imaju svih 13 pobeda, uz gol-razliku 31:6. Najbolji strelac ekipe je 22-godišnji Gambijac Dembo Darboe, koji je do sada postigao 13 golova i ima tri asistencije.

Za razliku od Šahtjora, Dinamo iz Bresta ne igra dobru sezonu. Promena rukovodstva je ostavila danak, to više nije onaj tim koji je pre samo dve godine bio šampion Belorusije. Sada je Ruh glavni tim u Brestu, a Dinamo se nalazi na sredini tabele, tek je osmi sa 19 bodova.

Veći deo tima čine domaći igrači, pa deluje da Dinamo nije više konkurentan najjačim ekipama u zemlji. Zato u Brestu ne postoji ni preveliki optimizam pred početak kvalifikacija za Ligu konferencije i duel sa Viktorijom Plzen. Iz istih razloga zbog kojih je Šahtjor domaćin na Banovom brdu, meč sa Česima se neće igrati u Brestu, već u Batumu, u Gruziji.

Poslednja tri duela Šahtjora i Dinama pripadala su ekipi iz Soligorska. Prethodni put su se sastali u avgustu prošle godine u prvenstvu, a Šahtjor je slavio sa 1:0.

Dinamo nije trijumfovao na poslednja četiri meča. Izgubio je od Minska i Energetika, sa po 1:0, a zatim je odigrao nerešeno sa Isločom (1:1) i Smorgonom (2:2).


tagovi

Šahtjor SoligorskDinamo BrestBelorusija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara