Šahtjor sprema rekordan transfer: Da je Mudrik Brazilac, vredeo bi 100.000.000

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.10.22. | 10:32

"Ko želi igrača koji pravi razliku mora dobro plati"...

Tri gola i dve asistencije na pet utakmica u jednoj od težih grupa Lige šampiona, učinili su da tržišna vrednost Mihaila Mudrika (21) značajno skoči. Pre svega u očima čelnika Šahtjora.

Mudrik odavno važi za jednog od najtalentovanijih krilnih igrača u Evropi, međutim velike igre u elitnom takmičenju doprinele su da najveći i najbogatiji klubovi Starog kontinenta ozbiljno obrate pažnju na njega. Čak i da neki krenu u konkretnije akcije po pitanju transfera.

Izabrane vesti

"Sva svetla su uperena u njega. Italijani su slali ponude koje nismo ni razmatrali. Nekoliko je engleskih klubova u igri, tu su i Španci, Francuzi, ali niko nije doneo predlog srazmeran njegovom kvalitetu", kazao je Karlo Nikolini, prvi saradnik sportskog direktora kluba iz Donjecka, Darija Srne.

"Uz Mbapea, Rafaela Leaa i Vinisijusa Žuniora, Mudrik je najbolji igrač Evrope na poziciji levog krila. Imali smo ponude od 40.000.000 evra. Nismo želeli da pregovaramo. Ni kada bismo dobili predlog od 50.000.000 ne bismo obavestili predsednika Ahmetova".

Pre nekoliko dana na temu Mudrikovog transfera govorio je i Srna. Tom prilikom Hrvat je kazao:

"Da je Brazilac, vredeo bi kao Antoni iz Mančester Junajteda - oko 100.000.000 evra. Arsenal i Mančester Siti? Da, to su dva kluba koja jesu zainteresovana. Ali mi ne moramo da žurimo. Ko želi igrača koji pravi razliku mora dobro plati. Takođe, treba da poštuje naš klub

Pojedini mediji navode kako je Bajern prvi poslao zvaničnu ponudu na adresu Šahtjora. Bilo je to letos, a cifra je iznosila 25.000.000 evra. Pošto su Ukrajinci glatko odbili, nemački klub pazario je Matijsa Tela iz Rena.

Zanimljivo da je jedna agencija pre svih Mudrikovih bravura u Ligi šampiona ponudila mladog Ukrajinca Valensiji, međutim Španci su odbili predlog jer nisu imali sredstava da završe posao.

Tada je njegova vrednost bila značajno manja...

Najskuplja Šahtjorova prodaja u istoriji je Fred, koji je 2018. otišao u Mančester Junajted za 59.000.000. Nadaju se u klubu iz Donjecka da bi ta cifra mogla da bude premašena kada Mudrik bude odlazio.


tagovi

Mihajlo MudrikZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara