Mohaed Salah (©Reuters)
Mohaed Salah (©Reuters)

Salah i Liverpul, ljubav u krizi: Problemi su Zlatna lopta, kapitenska traka, pare naravno...

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.20. | 09:29

Egipćanin je nezadovoljan, a ni Liverpul nije gadljiv na funte

Dešava se to u svim klubovima na svetu i sad kad se osvrnemo... Možda je idila na Enfildu i predugo trajala? Toliko dugo, toliko uspeha, toliko pritiska i niti jedna varnica u timu Jirgena Klopa? Očekivalo se da će neko podići glas, samo što niko nije očekivao da će to biti baš Mohamed Salah. Pride, nije u njegovim rečima bilo nikakve posebne pretnje, ali onog sekunda kad je odbio da prekine spekulacije o njegovom transferu u Real ili Barselonu, čelnici Liverpula su se zamislili. I vrlo brzo je postalo jasno da zaista postoje neke stvari koje muče Salaha.

Javnost samo ne zna o čemu se radi, ali nekadašnji Salahov saigrač iz reprezentacije Egipta, Mohamed Abutrika – a valjalo bi njega ozbiljno shvatiti, proguglajte malo, nema u dolini Nila veće legende od njega – tvrdi da ima odgovor na pitanja koja tište ceo fudbalski svet, Ili bar na deo njih. Štaviše, Abutrika, svojevresno fudbalsko božanstvo u Egiptu, posebno među navijačima Al Ahlija, tvrdi da ni sam Liverpul nije toliko uveren da bi Salaha trebalo dalje zadržavati.

Izabrane vesti

Krenimo ipak prvo od Salahovog nezadovoljstva i utakmice sa Midtjilandom u Ligi šampiona ranije ovog meseca. Džordan Henderson nije igrao, Salah jeste, ali kapitenska traka bila je na ruci Trenta Aleksander Arnolda...

Zvao sam Salaha oko cele te situacije u Liverpulu. Uznemiren je, ali to nikad neće uticati na njegove igre na terenu. Znam da Salah nije srećan u Liverpulu, rekao mi je i zbog čega, ali to su njegove tajne i ne mogu da pričam o njima javno. Ali recimo, znam da je jedan od razloga zbog kojeg je ljut taj što nije bio kapiten protiv Midtjlanda“, rekao je Abutrika u intervjuu za beIN Sport.

I zaista, ego nije retka pojava kod fudbalera. Uostalom, sam Salah je u intervjuu za madridski As, koji je i izazvao toliko polemike, javno govorio o tome. O drugom razlogu nije. A tek nam je on razumljiv. Jer mnogi su išli u Real i Barselonu baš zbog toga što je naširoko uvreženo mišljenje da su ti klubovi najuticajniji kad se odlučuje o tome kome ide Zlatna lopta. Salah je zaista bio legitimni kandidat u proteklim sezonama, ali je ostao kratkih rukava.

Da je Salah igrao za Real i Barselonu, da je igrao na istom ovom nivou na kome je u Liverpulu, osvojio bi Zlatnu loptu“ , kategoričan je Abutrika.

Na kraju i poslednji razlog, sam Liverpul.

Čini mi se da Liverpul razmišlja o Salahovoj prodaji. Strogo iz ekonomskih razloga”, završava Abutrika.

Nemojte da sumnjate da taj nešto zna. I čini se da je sasvim jasno da se Salah ne oseća dovoljno cenjenim. A šta u Liverpulu misle o svemu tome? To ćemo tek videti.

Mohamed Salah je za Liverpul odigrao 173 utakmice i postigao 110 golova.


tagovi

Mohamed Salah

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara