Salah je kralj Afrike, Hakimi odlazi kući - neka se spremi omraženi Kamerun (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 19:13

Veliki as Liverpula zablistao kada je bilo najpotrebnije za njegov državni tim. Gol i asistencija za preokret i polufinale - 2:1

Mučio se Egipat čitav turnir, krenuo porazom od Nigerije, potom na gurku ređao pobede, izbacio Obalu Slonovače na penale u osmini finala, ali je onda proradila magija Mohameda Salaha u četvrtfinalu. Na krilima jednog od najboljih igrača danšnjice, selekcija Karlosa Keiroša, napravila je fenomenalan preokret protiv Maroka i stigla do polufinala - 2:1 (1:1, 0:1).

Veliki as Liverpula je meč okončao sa golom i asistencijom. Prvo je u 53. minutu anulirao gol Sofijana Bufala iz penala s početka utakmice, a ona u 100. minutu, desetom minut prvog produžetka, posle feonemalnog prodora po desnoj strani namestio pobedonosni pogodak Trezegea.

Izabrane vesti

Selekcija Vahida Halilhodžića nije uspela da zaustavi pritisak protivnika, iako je dobro otvorila utakmicu. U šestom minutu utakmice Ahmed Hegazi je potpuno neporezno srušio prvu zvezdu Maroka Ašrafa Hakimija na samoj ivici kaznenog prostora, pa je senegalski arbitar Ndiaje opravdano pokazao na belu tašku, gde je samouvereno pucao Bufal.

Ipak, Egipat je pokazao ogromnu metalnu snagu. Vezao je obruč oko protivničkog šesnaesterca, imao loptu pod svojom kontrolom i čekao šansu da se vrati u meč. Ona je konačno stigla posle prekida na samom početku drugog poluvremena. Abdelmonem je odlično gađao glavom posle kornera, Jasin Bono je samo kratko odbio tu loptu, a na pravom mestu je bio talični Salah.

Posle tog gola utakmica se potpuno otvorila. Dve ekipe su imale svoje šanse, a Maroko je svoju najbolju propustio u 82. minutu, kada je posle udarca Najefa Agerda golman Egipta Gabaski poslao loptu na prečku, ali se tom prilikom i povredio.

Egipćani nisu želeli da kao i u osmini finala ponovo o prolasku odlučuju jedanaesterci. Čekao se pravi trenutak da "turbinu" upali Salah, koji je sačekao loptu na svojoj idealnoj poziciji, a onda protutnjao do visine peterca, posle čega je usledilo dodavanje na drugu stativu. Tamo gde u Liverpulu obično bude Sadio Mane, u dresu Egipta je bio Trezege, pa je Bono ponovo bio savladan.

Salah je sjajnu partiju mogao da kruniše i pogotkom u poslednjim sekundama drugog produžetka. Bono je ostao u protivničkom šesnaestercu kod prekida, usledio je uraganski kontranapad četiri na jedan, koji je upropastio Mohamed Elneni. Vezista Arsenala je u jednom trenutku potpuno bespotrebno dao dugačku loptu u prostor, Salah je dao sve od sebe da je stigne, na kraju je i uspeo, ali ne i da je skrene u gol jer je bio u mrtvom uglu. Ipak, taj trenutak nije pokvario veliko slavlje, koje je usledilo posle poslednjeg zvižduka.

Egipćani u polufinalu idu na noge Kamerunu, koji su mnogi uzeli na zub posle mečeva sa Komorima i Gambijom, pa će verovatno svi Afrikanci izvan Kameruna ozbiljno navijati za Salahov tim. Ipak, domaćin će učiniti sve da se nađe u velikom finalu pred svojom publikom.



tagovi

Mohamed SalahKup afričkih nacijaAšraf Hakimi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara