©AFP
©AFP

Salahova nemoć protiv Nigerije, Ihenačo doneo tri velika boda Super Olovima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 19:18

Zvezda Liverpula zaustavljena na otvaranju turnira, što je otvorilo put ka pobedi Nigerije - 1:0

Mohamed Salah nije uspeo da iznese breme velikih očekivanja na otvaranju takmičenja u grupi D Kupa afričkih nacija. Njegov Egipat poražen je u derbiju od Nigerije (0:1), a velika zvezda Liverpula i svetskog fudbala izuzetno dobro je čuvana od strane defanzivaca Super olova, što se ispostavilo možda i ključnim za osvajanje vrednih bodova.

Ključni trenutak na utakmici dogodio se na isteku pola časa igre, kada je Ihenačo, na asistenciju Džoa Ariboa, pogodio levi gornji ugao gola na kojem je stajao Mohamed el Šenavi. Egipćani su imali posed lopte od gotovo 60 procenata, ali to nisu uspeli da iskoriste i pretvore u svoju prednost. Praktično jedinu ozbiljnu šansu napravili su upravo preko Salaha, koji je na prepoznatljiv način u 71. minutu utrčao u kazneni prostor domaćina, ali je Maduka Okoje uspeo da ukroti taj udarac. Sve ostalo je bilo daleko ispod očekivanja kada su Faraoni u pitanju.

Izabrane vesti

Nigerijci ne samo da su uspeli da zaustave Salaha, već su bili mnogo konrektniji u napadu. Uglavnom su se oslanjali na kontranapade i to se ispostavilo ključnim kada je u pitanju konačan rezultat. Tako je bilo i u ključnom trenutku na isteku pola časa igre, ali i u još nekoliko situacija tokom meča. Samo tri minuta pre jedinog gola na meču, Mozes je bio u odličnoj situaciji, ali je njegov udarac prohujao pored leve stative. Na startu drugog poluvremena glavom se oprobao Tajvo Avonji.

Nigerija je do drugog gola najpre mogla u trećem minutu nadoknade. Čidera Edžuke je pobegao svojim čuvarima, iskosa sa desne strane je izašao sam pred El Šenavija i šutirao, ali je golman Al Ahlija odlično reagovao i poslao loptu u korner. Nakon toga više nije bilo vremena za promenu rezultata.

Nigeriji su vrata nokaut faze sada potpuno otvorena, a Super orlovi bi sve mogli da reše već za četiri dana kada ih očekuje meč sa Sudanom. Egipat će istog dana biti u situaciji "biti ili ne biti" protiv Gvineje Bisao.



GRUPA D


Utorak

Nigerija - Egipat 1:0 (1:0)

/Ihenačo 30/

20.00: (3,40) Sudan (2,85) Gvineja Bisao (2,60)



tagovi

Mohamed SalahKup afričkih nacijaKeleči Iheanačo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara