Napadač Salcburga Karim Adejemi (desno) protiv Sevilje (©Reuters)
Napadač Salcburga Karim Adejemi (desno) protiv Sevilje (©Reuters)

Salcburg juri 22. meč bez poraza u sezoni, Sevilja se nada kiksu Bikova

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.11.21. | 14:14

U 4. kolu G grupe Lige šampiona večeras od 18.45 časova Volfsburg dočekuje prvaka Austrije, a zatim od 21.00 Andalužani će da ugoste Lil

Na polovini takmičenja u Grupi G Lige šampiona Salcburg je najprijatnije iznenađenje, a Volfsburg najveće razočaranje. Klub u vlasništvu Red Bula jedino je Sevilji prepustio bod u onoj čudnoj utakmici 1. kola, na kojoj je iskoristio samo jedan od tri penala i gotovo čitavo drugo poluvreme imao igrača više. Potom je savladao Lil (i to iz dva jedanaesterca), a zatim i Volfsburg, i to mnogo lakše nego što se očekivalo.

Taj poraz ispostaviće se kao jedan od ključnih razloga zbog kojih je Folksvagenov tim otpustio trenera Marka van Bomela. Međutim, odluka da umesto Holanđanina angažuje Florijana Kohfelta nije naišla na topao doček među pristalicama Vukova, a iznenadila je i dosta stručne javnosti, jer je 39-godišnji instruktor fudbala sa licencom FS Nemačke dosad vodio jedino Verder i na tom poslu nije se proslavio. Prvo je 2020. jedva izbegao ispadanje, a proletos ni to i dobio je otkaz.

Izabrane vesti

18.45: (2,55) Volfsburg (3,30) Salcburg (3,00)

No, Kohfeltov mandat u Volfsburgu započeo je pobedom na teškom gostovanju u Leverkuzenu, ali trebalo bi ga uzeti sa rezervom jer Bajer trenutno više liči na bolnicu, nego na jednog od najjačih bundesligaša. Na tom polju Salcburg je nešto rasterećeniji, mada ni njegov strateg, Nemac Matijas Jajsle ne može da računa na kompletan kadar.

Ipak, odsutne ima ko da zameni jer je Salcburg dobro izbalansirana ekipa koja na svakoj poziciji ima minimum dvojicu vrhunskih igrača, tako da najmlađi učesnik elitnog kontinentalnog takmičenja i ima čemu da se nada u duelu sa Vukovima.

Štaviše, eventualna pobeda Nemaca bi bila svojevrsni poduhvat za domaćina. Bikovi još nisu nijednom ove sezone izgubili, a odigrali su 21 utakmicu u svim takmičenjima. Čak 18 puta su pobedili, uz tri remija. Samo jedan od njih bio je u Evropi, protiv Sevilje u Španiji. Malo ko je na početku sezone uopšte mogao i da pomisli da će podmlađeni tim Red Bul Salcburga da igra ovako dobro i efikasno.

21.00: (1,65) Sevilja (3,60) Lil (6,75)

Posle žreba je po mnogim ocenama Sevilja bila glavni favorit. Ispostavilo se da su to loše procene, Andalužani još nemaju nijednu pobedu u elitnom takmičenju, sva tri meča su remizirali. To im je za sada dovoljno da budu drugi na tabeli, uoči duela sa francuskim šampionom Lilom. Pre dve nedelje je na severu Francuske bilo 0:0, u jednoj veoma dosadnoj utakmici.

Posle toga su Doge u prvenstvu igrale 1:1 sa Brestom i izgubile od Pari Sen Žermena sa 1:2, pa su tako produžile niz na četiri uzastopna meča bez pobede.

Sevilja je od početka sezone odigrala 14 mečeva u svim takmičenjima, a izgubila je samo jedan. U Primeri, od Granade sa 0:1. Uz to je zabeležila sedam pobeda i šest remija.


tagovi

Red Bul SalcburgSalcburgSeviljaLilLiga šampionaVolfsburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara