Viktor Osimen (Reuters)
Viktor Osimen (Reuters)

Salernitana pokvarila najveću fudbalsku žurku na svetu: Odloženo krunisanje Napolija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 16:56

Gosti odoleli na stadionu Dijego Armando Maradona, Napolitanci će novu priliku za osvajanje titule koju čekaju 33. godine imati za pet dana protiv Udinezea

Čeka Napoli 33. godine na titulu šampiona Italije i moraće da čeka bar još pet dana. Jer Salernitana je pokvarila u najavi najveću fudbalsku žurku na planeti. Probudio se čitav Napulj, ma svi Napolitanci širom sveta ustali su jutros iz kreveta verujući da ovo da za slavlje, ali krunisanje Napolija je odloženo - 1:1.

Već je neizdrž počeo da hvata sve one podno Vezuva koji, nakon što je Inter počistio Lacio, a samim tim njihovom timu matematički očistio put do titule, su verovali da će Salernitana na stadionu Dijego Armando Maradona biti lagano počišćena, te da će šampionska fešta biti uveličana kakvom spektakularnom goladom Osimena, Kvarachelije i drugova. Jer Napoli se mučio sat vremena da postigne gol, Matijas Oliveira je zatim golom probudio Vezuv, da bi ga u 84. minutu ugasio Bulaj Dia. Nakon šoka Spaletijevi momci su momentalno krenuli po još jedan gol, da spreče razočaranje čitavog grada koji je od ranog jutra naoružan bakljama, transparentima, dimnim bombama i ludačkom euforijom krenuo da vileni ulicama, ali osim jednog udarca Hviče, te nekoliko gužvi u kaznenom prostoru gostiju, nije uspeo da uradi više.

Izabrane vesti

GOL BULAJA DIE POGLEDAJTE OVDE.

Neprijatno svakako, ali razloga za paniku nema jer je Napolitancima do kraja ostalo još sijaset prilika za overu treće titule u klupskoj istoriji. Prva po rasporedu sledi već za pet dana kada će Napoli gostovati Udinezeu na severu Italije. Jer sa današnjim bodom. šest kola pre kraja, Napoli ima tačno 18 bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lacio, te 20 više od Juventusa koji već večeras ima priliku da deficit smanji na 17. Jasno je da je pehar iza ugla.

GOL OLIVEIRE POGLEDAJTE OVDE.

U januaru, februaru i martu kada je Napoli uz izuzetke Intera i Lacija, kosio i rušio sve što bi mu se našlo na putu, nije se govorilo samo o tituli koja je postajala sve realnija, već o probijanju brojke od 100 bodova... Čak su se često čule priče o šansama za osvajanje Lige šampiona. Međutim ostvarenja viših ciljeva od samog Skudeta Napolitance je koštala katastrofalna forma u aprilu mesecu. Od pet prvenstvenih mečeva dobili su samo onaj protiv Juventusa, dok ih je Milan ponizio u njihovoj kući i pride izbacio sa evropske scene.

Ali bodovna zaliha koju su strpljivo pravili tokom jeseni i zime tolika je da titula može samo da se prolongira, teško i oduzme.

Pad Napolija poklopio se sa velikim srozavanjem forme Kvarachelije i Osimena (istina propustio nekoliko utakmica zbog povrede), a kako je Spaleti poznat kao trener čije ekipe dobro počinju, a neubedljivo završavaju prvenstva, pitanje je kakav bi rasplet ova sezone Serije A dobila da je na snazi recimo neko 27, 28, a ne 32. kolo. Uostalom i prošle sezone Napoli je sa Spaletijem na kormilu otvorio prvenstvo sa 31. bodom iz prvih 11. kola, ali u nastavku sezone polako počeo da gubi korak za Interom i Milanom.

Ovog popodneva Napoli u skladu sa snagom tima i situacijom jeste bio daleko agresivniji i opasniji rival, priredivši dosta posla Giljermu Očoi. Međutim, Meksikanac je upisao još jednu odličnu partiju ove sezone i sa sedam odbrana postao jedan od najzaslužnijih što Italija još nije dobila novog šampiona.

SERIJA A - 32. KOLO

Petak

Leče - Udineze 1:0 (0:0)

/Strefeca 62pen/

Specija - Monca 0:2 (0:1)

/Ćurija 21, Augusto 90+3/

Subota

Roma - Milan 1:1 (0:0)

/Ejbraham 90+4 - Salemakers 90+7/

Torino - Atalanta 1:2 (0:1)

/Sanabrija 75 - Zapakosta 34, Zapata 88/

Nedelja

Inter - Lacio 3:1 (0:1)

/Martinez 78, 90, Gosens 83 - Anderson 30/

Napoli - Salernitana 1:1 (0:0)

/Oliveira 62 - Dia 84/

Kremoneze - Verona 1:1 (1:0) /

Sasuolo - Empoli 2:1 (0:1)

18.00: (1,35) Fjorentina (5,50) Sampdorija (10,0)

20.45: (3,50) Bolonja (3,25) Juventus (2,30)



tagovi

Napoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara