©AFP
©AFP

Salernitana tone sve dublje, Souza može da pakuje kofere (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 14:36

Monca ubedljivo slavila u prvom meču nedeljnog programa Serije A - 3:0

Salernitana tone sve dublje, nema ko da je pomogne. Paulo Souza je nemoćan i pitanje je koliko će se još zadržati na jugu Italije, jer njegov tim je pretrpeo još jedan poraz. Ubedljiv, treći uzastopni, a ukupno pet i od starta sezone. Monca ga je sa gostovanja u osmom kolu ispratila kući sa tri komada u mreži – 3:0 (2:0).

Ni posle osam mečeva Granata nema nijednu pobedu. Ovog podneva u Monci nije joj bila ni blizu. Kraj njenog imena samo tri remija, poslednji kod kuće protiv Frozinonea, i to nakon što je nadoknadila gol zaostatka. Slabiji učinak od starta sezone ima samo Kaljari, mada bi i on mogao da ga preskoči do kraja dana eventualnim remijem sa Romom na Sardiniji.

Izabrane vesti

Salernitani se smeši još jedna sezona u kojoj će voditi grčevitu borbu za opstanak, samo što ovog puta nema Davidea Nikole da režira čudo kao pre godinu i po dana, a pitanje je još koliko će tu biti i Sousa. Da stvar bude još alarmantnija, nema ni Bulaja Dije i Antonija Kandreve, udarnog tandema od kojeg je sve polazilo prethodne sezone. Zapravo, obojica su u timu, ali to ne pokazuju učinkom na terenu. Dija je u četiri meča postigao jedan gol (prošle sezone čak 16), Kandreva tek nešto bolji sa dva, mada je oba postigao u prvom kolu protiv Rome. Od tada još samo jedna asistencija u drugom kolu.

A odbrana bušna toliko da niko više ne zna odakle sve promaja duva. Sa današnja tri, Salernitana je već na 17 primljenih golova, više od bilo kojeg drugog tima u šampionatu. Njenu ranjivost je već u devetom minutu današnjeg meča demonstrirao Andrea Kolpani, ušetavši se u šesnaesterac posle čega je lukavim udarcem po zemlji u dalji ugao doneo prednost domaćinu. Na vrlo sličan način je desetak minuta kasnije prednost duplirao Samjuele Vinjato. Roberto Galjardini je neometano vukao loptu tridesetak metara pre nego što je na ivici kaznenog prostora odložio za talentovani vezista iskosa sa leve strane poslao loptu kroz noge Očoi.

Ako je i postojala nada kod gostujućih fudbalera da bi u nastavku mogli da izbegnu poraz i vrate se kući sa bodom, ugasio ju je u finišu kapiten Monce Mateo Pesina sa bele tačke. Minut kasnije mogao je Lorenco Kolombo da podeblja rezultat, ali ga je Očoa sprečio odličnom intervencijom.

Posle nove pobede, druge vezane, Monca se nalazi na sedmom mestu sa 12 bodova iz osam utakmica, dok je Salernitana pretposlednja sa tri boda.

SERIJA A – 8. KOLO

Petak

Empoli - Udineze 0:0

Leče - Sasuolo 1:1 (0:1)

/Krstović 48 - Berardi 22pen/

Subota

Inter - Bolonja 2:2 (2:1)

/Ačerbi 11, Martinez 13 - Orsolini 19pen, Zirkze 52/

Juventus - Torino 2:0 (0:0)

/Gato 47, Milik 62/

Đenova - Milan 0:1 (0:0)

/Pulišić 87/

Nedelja

Monca - Salernitana 3:0 (2:0)

/Kolpani 9, Vinjato 18, Pesina 82pen/

15.00: (2,40) Frozinone (3,40) Verona (3,20)

15.00: (2,85) Lacio (3,35) Atalanta (2,65)

18.00: (4,50) Kaljari (3,45) Roma (1,85)

20.45: (1,63) Napoli (4,10) Fjorentina (5,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

SalernitanaMoncaSerija APaulo Souza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara