Salerno je živeo za ovo! Salernitana izašla iz opasne zone nakon devet meseci (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.05.22. | 19:57

Simone Verdi golom u 67. minutu slomio Veneciju i otvorio vrata Serije B - 2:1

Konačno se dogodilo ono što je sanjao čitav Salerno, a što je u januaru delovalo kao naučna fantastika. Salernitana je prvi put nakon nepunih devet meseci, tačnije od prvog kola Serije A i poraza od Bolonje (2:3), uspela da izađe iz opasne zone. Ekipa fantastičnog Davidea Nikole u tome je uspela zahvaljujući pobedi nad Venecijom, koja može da pakuje kofere za povratak u Seriju B - 2:1 (1:0).

Heroj slavlja domaće ekipe bio je fudbalski majstor Simone Verdi, koji je na teren ušao u 62. minutu, a pet minuta kasnije postavio konačan rezultat utakmice. O tome kakav je ovo uspeh ekipe sa Areki stadiona govori i činjenica da je Salernitana od dosadašnjih 35 kola, čak 19 provela na poslednjem mestu na tabeli.

Izabrane vesti

Ekipa Davidea Nikole bila je pod ozbiljnim pritiskom, pa je posle meča došlo do prave ekspolozije emocija među domaćim igračima i publikom. Salernitana tri kola pre kraja ima bod više od Kaljarija, a upravo će za tri dana igrati možda i meč odluke sa ekipom sa Sardenja Arene, takođe na svom Areki stadionu.

Venecija je večeras odigrala bukvalno kao da joj je sve po pitanju opstanka u ligi zavisilo upravo od ove utakmice, što nije ni bilo daleko od istine. Goste nije sputalo ni to što je domaćinu praktično sve od prvog trenutka utakmice išlo naruku. Posle prekida u četvrtom minutu, i pokušaja upornog Federika Facija, rukom je loptu u svoj kaznenom prostoru blokijrao Pjetro Ćećaroni. Odgovornost je preuzeo Federiko Bonacoli i savladao Nikija Maenpu.

Do kraja prvog poluvremena gledali smo otvorenu bitku na terenu, domaćin je pretio preko Edersona Lorenca i Milana Đurića, dok je sa druge strane Matija Aramu blokiran u 26. minutu. Venecija je bila mnogo bolji rival na terenu u ovodnim trenucima drugog poluvremena. Neposredno pre izgledačujućeg gola Tome Anrija u 58. minutu Luiđi Sepe je odličnim intervencijama zaustavljao prilike Davida Okerekea i Matije Kaldare, ali ništa nije mogao posle odbika na koji je naleteo francuski napadač.

Ipak, Davide Nikola je uspeo da probudi svoju ekipu u poslednjih pola sata. Ušli su Simone Verdi i Grigoris Kastanjos, što se ispostavilo presudnim po pitanju energije, ali na kraju i pobednika utakmice. U tom 67. minutu i sreća je pogledala domaćina. Upravo je Verdi doneo loptu do protivničkog šesnaesterca, Kastanjos je pokušao snažno da opali loptu sa ivice kaznenog prostora, a lopta se onda prilično srećno odbila do bivšeg igrača Torina i Napolija, koji nije časio časa, već je udarcem iz prve poslao projektil u potpuno prazan deo mreže gostujućeg gola.

Venecija je poslednju veliku šansu imala u 83. minutu kada je Matija Aramu izvrsno izveo slobodan udarac, lopta je išla u sam ugao, ali je imala efe koji ju je u poslednjem trenutku odveo tik pored stative. Tada je čitav Areki stadion konačno mogao da odahne. Gosti su bili prilično nervozni, a najviše među njima Ampadu koji je zbog preoštrog starta dobio drugi žuti karton u 89. minutu.

Salernitana posle meča sa Kaljarijem gostuje Empoliju (14. maj), dok u poslenjem kolu 22. maja dočekuje Udineze na Areki stadionu.


RASPORED DO KRAJA SERIJE A

Salernitana – Venecija 2:1 (1:0)

/Bonacoli 7, Verdi 67 - Anri 58/

36. kolo

Salernitana – Kaljariji

Đenova – Juventus

Venecija - Bolonja

37. kolo

Empoli – Salernitana

Kaljari – Inter

Napoli – Đenova

Roma - Venecija

38. kolo

Salernitana – Udineze

Venecija - Kaljari

Đenova - Bolonja



tagovi

VenecijaSalernitanaSimone VerdiSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara