Luiđi Sepi, golman Salernitane (©Reuters)
Luiđi Sepi, golman Salernitane (©Reuters)

Salerno na nogama, Salernitana beži iz zone ispadanja

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.05.22. | 14:54

Izabranici Davida Nikole u četvrtak od 18 časova dočekuju najslabiji tim u Seriji A, Veneciju

Ma kakav Real Madrid, kakva Liga šampiona ili Liga Evrope. Fudbalske fanove u Salernu zanima samo jedna utakmica ove nedelje – ona koja je na programu u četvrtak od 18 časova. Tada će Salernitana da dočeka Veneciju u zaostalom meču 20. kola Serije A.

Meč je trebalo da se odigra još 6. januara, ali tada je korona virus pokosio tim Salernitane. Okršaj je odložen, a ispostavilo se da je to bio idealan scenario po domaćina. U međuvremenu je na jugu Italije došlo do promene trenera, Davide Nikola je seo na klupu i poslednjih nedelja je počeo da pravi prava čuda sa ekipom.

Izabrane vesti

Vezala je Salernitana četiri utakmice bez poraza i sada je došla na ivicu toga da pobegne iz zone ispadanja. Nešto što je koliko sredinom aprila delovalo kao nemoguća misija. Međutim, Nikolin tim je redom pobeđivao Sampdoriju u Đenovi (2:1), Udineze u Udinama (1:0), pa Fjorentinu kod kuće (2:1). Potom je prošlog ponedeljka napravio sjajan posao i u Bergamu, odigrao je 1:1 sa Atalantom.

Današnji duel sa Venecijom je ipak teži od svih tih mečeva. Prvi put u sezoni je Salernitana zapravo ozbiljan favorit i pred igrače prerano otpisanog povratnika u najviši rang prvi put je stavljeno breme pritiska. Kako će tačno da se to odrazi na ekipu koja je do sada primila 71 gol možemo samo da nagađamo.

18.00: (1,87) Salernitana (3,45) Venecija (4,40)

Sve ove pobede su došle u periodu kada je Salernom preovladavalo mišljenje „nemamo šta da izgubimo“. E pa, sada mogu da izgube sve, jer im u goste dolazi najslabija ekipa u ligi, jedini tim protiv kojeg moraju u napred da se upišu bodovi, pa da se onda oni brane na terenu. Ako Salernitana ostvari pobedu, preskočiće i Kaljari na tabeli, za bod će da bude izvan opstanka i imaće čemu da se nada do kraja prvenstva, ali ako ne pobedi, to je to…

Naravno, Venecija ima svoju računicu, a ona podrazumeva trijumf na Arekiju. Samo sa čitavim plenom gosti mogu da zadrže korak za Kaljarijem, prišli bi mu na tri boda zaostatka… Suština je da će se četiri kluba boriti za opstanak, a samo jedan od njih može da preživi. Svaki bod koji do kraja prvenstvene trke osvoje Kaljari, Salernitana, Đenova i Venecija mogu da naprave razliku.

Poslednja dva meča, sa Fjorentinom i Atalantom, propustio je Ivan Radovanović. Nekadašnji reprezentativac Srbije se oporavio i očekuje se da zauzme mesto Rikarda Galjola. Salernitani će ipak da nedostaju i dalje Luka Ranijeri i Frank Riberi, koji će probati da se oporave na vreme za nedelju i još jedan mnogo bitan duel sa Kaljarijem.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

RASPORED DO KRAJA SERIJE A

Salernitana – Venecija

36. kolo

Salernitana – Kaljariji

Đenova – Juventus

Venecija - Bolonja

37. kolo

Empoli – Salernitana

Kaljari – Inter

Napoli – Đenova

Roma - Venecija

38. kolo

Salernitana – Udineze

Venecija - Kaljari

Đenova - Bolonja

Venecija – Kaljari

SERIJA A – ZAOSTALI MEČ 20. KOLA

Četvrtak

18.00: (1,87) Salernitana (3,45) Venecija (4,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

SalernitanaSerija AVenecijaIvan Radovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara