Vedad Ibišević (©Reuters)
Vedad Ibišević (©Reuters)

Šalke doveo Ibiševića

Vreme čitanja: 1min | sre. 26.08.20. | 18:18

Ugovor godinu dana...

Činjenica da su četvorica napadača Šalkea (Kutuču, Matondo, Burgštaler, Raman) u prošloj sezoni zajedno postigla devet golova, naterala je upravu kluba da hitno reaguje i dovede golgetera koji bi sam mogao da prebaci tu cifru. I čini se da su pametno izabrali. Vedad Ibišević (36), veteran iz Bosne i Hercegovine, potpisao je jednogodišnji ugovor sa klubom iz Gelzenkirhena.

Ibišević je 1. jula istekao ugovor sa Hertom, a kako Berlinci nisu želeli da mu ponude novi, postao je slobodan agent. Imajući u vidu finansijsku situaciju u kakvoj je Šalke (dug od skoro 250.000.000 evra), bio je to idealan razvoj događaja. Rudari su odmah stupili u akciju i posle višenedeljnih pregovora uspeli da privole iskusnog napadača.

Izabrane vesti

Vedad Ibišević tokom prošle sezone nije bio starter u Herti, ali bez obzira na to uspeo je da ulazeći sa klupe postigne jednak broj pogodaka kao svi napadači Šalkea zajedno - devet. Sa Vedom, ali i povratnikom iz Kelna Markom Utom, treba očekivati znatno ubojitiju navalu kraljevsko plavih u idućoj sezoni.

Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac veliko je ime Bundeslige. Na 340 utakmica u elitnom nemačkom rangu postigao je 127 golova i namestio još 52. U poslednja dva kluba za koja je nastupao (Herta i Hofenhajm) dao je 50+ pogodaka...


tagovi

Vedad IbiševićLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara