Fudbaleri Ludogoreca (© AFP)
Fudbaleri Ludogoreca (© AFP)

Šamar Ludogorecu, ispala legija stranaca! Sarajevo kivno na sudije, Sulejmani overio prolaz Jang Bojsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.08.20. | 22:14

Ispala zagrebačka Lokomotiva

Kako razočaranje u Razgradu. Kao i pre pet godina, opet je Ludogorec zastao u drugom eliminacionom kolu na putu ka Ligi šampiona. Te 2015. brideo je šamar od moldavskog Milsamija, a sad je Ludu šumu posekao neuporedivo jači tim, Midtjiland (1:0).

Tek je sad jasno zbog čega su na stadionu „Rajko Mitić“ odahnuli kad su saznali da neće igrati sa prvakom Danske, već sa Tiranom u ovoj fazi takmičenja.

Izabrane vesti

Ludogorec se u međuvremenu jednom dokopao Lige šampiona i triput Lige Evrope, ali je od večeras jasno da ka eliti ne može. Sve kao posledica neodlučnosti odbrane domaćina, u 78. minutu dugo nije uspela da izbaci loptu iz svog kaznenog prostora, na kraju se nje dokopao Žunior Brumdao i izabacio Ludogorec iz staze koja vodi ka elitnom kupu.

Imaće Zeleni popravni, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali legija stranaca Pavela Vrbeu startnih 11 imao je jednog jedinog Bugarina, Nedeljkova – očekivala je više.

Baš kao i Sarajevo, koje se ponadalo posle eliminacije velškog Konahs Kija da može do iznenađenje u Brestu, ali Dinamo nije slučajno lane skino sa beloruskog trona BATE Borisov. Dinamo je slavio 2:1, iako je bordo tim na kraju prvog dela imao aktivan rezultat, a u drugom čak i zrele prilike za senzaiciju.

Presudio je pogodak senegalskog napadača Abdulaja Dijaloa – grudima!? Gosti smatraju da su oštećeni, jer su neposredno posle pogotka Dinama dali i oni gol, ali im je poništen zbog ofsajda, iako TV snimak demantuje sudije. U 84. minutu Sarajevo je tražilo penal, smatrajući da je jedan fudbaler domaćih igrao rukom. Ni ovoga puta protesti nisu vredeli.

Vredelo je što je Jang Bojs pre samo nekoliko dana produžio ugovor sa Miralemom Sulejmanijem. Nekadašnji srpski reprezentativac jedan od ključnih igrača tima iz Berna koji se dugo mučio sa Ki Klaksvikom, ali je ubedjivim izdanjem u drugom delu slomio otpor prvaka Farskih Ostrva – 3:1.

Drugi gol švajcarskog tima delo je upravo Sulejmanija, izborio se za jednu loptu u visini kaznenog prostora, stuštio ka petercu i pogodio cilj. Pre i posle Mikija golove su jedan drugom namestili Ensame i Englamaleu za siguran prolaz Jang Bojsa.

Lokomotiva iz Zagreba potvrdila je da još nije zrela za ovaj nivo takmičenja. Viceprvak Hrvatske sve vreme je bio u podređenom položaju u odnosu na Rapid, koji je preko Erkana Kare osigurao plasman u narednu rudnu.



tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaLudogoretsLokomotiva ZagrebMiralem SulejmaniJang BojsSarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara