Fudbaleri Nice slave Delorov pogodak (Foto: Reuters))
Fudbaleri Nice slave Delorov pogodak (Foto: Reuters))

Šamar za PSŽ: Nica ima tim za Ligu šampiona, džoker Delor golčinom uzeo meru Svecima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.03.22. | 22:55

Ekipa Kristofa Galtijea u 270 minuta fudbala sa pariskim timom ove sezone nije primila gol

Teško će Nica do kraja sezone moći da se porve sa Pari Sen Žermenom za titulu, ali je makar učinila sve što je do nje da ga zaustavi da se još jednom popne na tron. Malo ko bi zapravo od francuskih klubova mogao da se pohvali pozitivnim skorom sa ekipom Maurisija Poketina ove sezone - Nica može. U prvom delu prvenstva zaustavila ju je na Parku prinčeva, krajem januara je posle penala izbacila iz Kupa Francuske, večeras joj konačno uzela i meru u derbiju 27. kola Lige 1 - 1:0 (0:0).

Još jednom će Parižani imati noćne more zbog Kristofa Galtijea. Prošle sezone sa Lilom uzeo im je titulu ispred nosa, a ove treći put ostao neporažen u sudaru sa liderom i po svemu sudeći budućim šampionom. I ne samo to, već u 270 minuta fudbala protiv Svetaca nije primio ni gol.

Izabrane vesti

Tim dovoljno kvalitetan (još) da se na 38 krugova trka sa večerašnjim rivalom nema, ali dostojan Lige šampiona i te kako poseduje (posle trijumfa nad Pari Sen Žermenom Orlovi drže drugo mesto), kao i recept kako da zaustavi pariski tim prepun prepun zvezda, pa ko sme da prognozira da ukoliko ostane, sačuva okosnicu tima i pride je malo ojača, Galtije i drugi put u tri sezone neće pokvariti planove katarskim vlasnicima.

Istina, Poketino je mislio i na predstojeći revanš meč sa Realom u Ligi šampiona. Odlučio je da iz tog razloga odmori Prensela Kimpembea i Nuna Mendeša, pride su Ašraf Hakimi i Leandro Paredes zbog povreda, a Kilijan Mbape zbog suspenzije, morali da propuste okršaj sa Nicom. Otud, Pari Sen Žermen je na Alijanc Rivijeru istrčao bez ijednog Francuza u startnih 11, tek četvrti put u istoriji kluba u Ligi 1. Zanimljivo, svaki pod katarskim vlasnicima.

Poslednji među nabrojanima sa liste odsutnih, Mbape, posebno je nedostajao Svecima. Konkretno, eksplozivnost kojom probija odbrane u trenucima kada izostane magija njegovih saigrača u ofanzivi. A Lionel Mesi i Nejmar su danas još jednom, po ko zna koji put ove sezone, ustali na levu nogu. Čak su domaći fudbaleri i Anhelu di Mariji, koji u ovakvim situacijama, kada njegovoj ekipi ne ide, iskoči u prvi plan i poput anđela obasja saigrače, sasekli krila večeras. Ipak, na samom početku utakmice Argentinac im je pobegao, izbio ispred sunarodnika na golu Orlova Valtera Beniteza, ali mu nije uspelo u nameri da ga lobuje. Udarac je završio pored gola, ali je bio neuporedivo opasniji od jedina dva koje su fudbaleri Pari Sen Žermena uputili ka golu domaćina za 90 i kusur minuta.

Na drugoj strani Amin Guiri i Džastin Klajvert konstantno su stavljali na muke bekove gostiju, a Holanđanin se svojim sprintevima posebno postarao da ga Huan Bernat dobro zapamti. Ipak, ni jedan ni drugi nisu uspeli da zadaju konkretan, potencijalni završni udarac, Guiri na startu meča posle solo prodora po levoj strani (njegov udarac prošao je toliko blizu stative da je Francuz krenuo da slavi već dok je lopta bila na pola puta do gola), Klajvert nakon kontre koju je završio slabim šutom po sredini gola.

Delovalo je da će još jedna jalova partija Pari Sen Žermena proći nekažnjeno, glavni arbitar Vili Delažod verovatno je već razmišljao o nadoknadi, ali je Endi Delor imao druge planove. Akcija u režiji rezervista, Kalvin Stengs je probio po levom boku i uputio centaršut na peterac, a Delor je sačekao da lopta prvo padne i potom je od prečke zakucao u mrežu, nanevši Pari Sen Žermenu tek treći prvenstveni poraz ove sezone.

LIGA 1 – 27. KOLO

Petak

Lorijan - Lion 1:4 (0:2)

/Mofi 57 – Fevr 5, 78, Dembele 26, Toko Ekambi 59/

Subota

Lans - Brest 0:1 (0:0)

/Onora 59/

Nica - PSŽ 1:0

/Delor 88/

Nedelja

13.00: (2,10) Sent Etjen (3,40) Mec (3,90)

15.00: (2,35) Bordo (3,25) Troa (3,40)

15.00: (2,20) Nant (3,35) Monpelje (3,60)

15.00: (3,30) Rems (3,15) Strazbur (2,45)

15.00: (1,42) Ren (4,60) Anže (9,50)

17.05: (1,73) Lil (3,60) Klermon (5,10)

20.45: (2,35) Olimpik Marselj (3,30) Monako (3,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Pari Sen ŽermenEndi Delor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara