Samardžić pogodio na debiju za Nemačku, Hrvatska u nadoknadi ispustila pobedu i ugrozila plasman na EP

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 21:05

Mladi fudbaler srpskih korena pogodio desetak minuta po ulasku sa klupe

Ako je dosad i bilo dileme za koju će zemlju u budućnosti nastupati Lazar Samardžić, čini se da je sve manja. Gotovo da je nema. Jer, mladi fudbaler srpskih korena se polako, ali sigurno probija kroz mlađe kategorije nemačke reprezentacije. Krenuo je od najmlađih i išao stepenik po stepenik, da bi ovog juna konačno stigao na korak od seniorske selekcije Elfa.

Antonio Di Silvio nagradio ga je pozivom u mladu reprezentaciju Nemačke (U21) za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo, već u utakmici protiv Mađarske mu ukazao šansu, a Samardžić se već na debiju upisao u strelce! Nemačkoj je bio potreban bod kako bi se kolo pre kraja plasirala na kontinentalnu smotru, ali su izabranici Di Silvija ubacili u petu brzinu i ubedljivom pobedom uveličali plasman na Evropsko prvenstvo za mlade.

Izabrane vesti

Već do poluvremena je domaćin imao dva gola prednosti, sredinom drugog stigao i do trećeg pogotka, što je Di Silviju omogućilo da pruži šansu momcima sa klupe. Među njima je bio i Samardžić, dobio je priliku u poslednjih desetak minuta, na kakav je status navikao u Udinezeu tokom sezone, i pokazao istu reakciju kao u dresu italijanskog kluba. U toku je bila nadoknada meča kada se Samardžić posle kombinacije sa Burkartom i Lemperleom našao ispred golmana gostiju Veželinova i rutinski završio akciju za svoj prvi gol u dresu mlade reprezentacije Nemačke.

Za razliku od Grupe B u kojoj je praktično sve poznato, u Grupi A se u finišu ozbiljno zakuvalo, pošto je Hrvatska u pretposlednjem kolu kvalifikacija izgubila na gostovanju Norveškoj – 2:3 (1:1). Šta su samo propustila selekcija Igora Bišćana… Imali su Hrvati predvođeni talentovanim Lukom Sučićem i Rokom Šimićem minimalnu prednost stečenu desetak minuta pre kraja meča, samim tim i kartu za Evropsko prvenstvo u rukama, ali su u nadoknadi uspeli da od gotovog naprave veresiju.

Norvežani su u prvom minutu nadoknade izjednačili, u petom preokrenuli i stigli do neverovatne pobede koja im omogućava da sami odlučuju o svojoj sudbini. Hrvatska ima bod više od Norveške, s tim da skandinavska selekcija ima meč manje i priliku da u finišu pretekne lidera i pošalje ga u baraž.

KVALIFIKACIJE ZA EP MLADI

Petak

Grupa A

Norveška - Hrvatska 3:2 (1:1)

/Botejm 37, Daland 90+1, Larsen 90+5 - Sučić 5, Šimić 79/

Austrija - Finska 2:3 (1:0)

/Šmid 5pen, Adamu 76 - Hakans 67, Skita 83, Tauriainen 89pen/

Estonija - Azerbejdžan 0:5 (0:2)

/Kurbanli 3, 33, Abdulazade 49pen, Nurijev 50, Zulfugarli 84/

GRUPA B

Četvrtak

San Marino - Poljska 0:5 (0:3)

/Bjalek 4, 89pen, Lopata 17, Skoraš 33, Lačizomslo 82/

Letonija - Izrael 1:0 (0:0)

/Ozolins 46/

Petak

Nemačka - Mađarska 4:0 (2:0)

/Mukoko 17, Burkatd 31pen, Kraus 76, Samardžić 90+3/




tagovi

Lazar Samardžićkvalifikacije za EPkvalifikacije za ep u21Kvalifikacije za EP mladih

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara