Ilustracija (©Starsport)
Ilustracija (©Starsport)

Samba na istoku Gruzije – Dila Gori je legija stranaca

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 10:13

Tim koji je pre sedam godina igrao sa Partizanom u kvalifikacijama za Ligu šampiona ima čak 10 inostranih fudbalera, najviše u ovoj zemlji. Gagra samo sa domaćim snagama

Za Dila Goru većinu ljubitelja fudbala u Srbiji je čulo 2015. godine, kada je ovaj klub igrao sa Partizanom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U prvom meču u Beogradu, crno-beli su jedva slomili otpor Gruzina – 1:0, dok je u revanšu bilo 2:0 za klub iz Humske.

Posle titule u sezoni 2014/2015, ekipa iz grada Gori, na istoku Gruzije, više nije osvajala krune u šampionatu ove države, bivše republike SSSR-a. Prošle sezone, Dila Gori je bio na trećem mestu iza Dinamo Batumija i Dinamo Tbilisija.

Izabrane vesti

Ove sezone je na četvrtoj poziciji sa osam bodova manje od lidera, Dinama iz Batumija. Borba za titulu je i dalje otvorena, ali čini se da je realniji cilj jedno od prva tri mesta i izlazak u Evropi i naredne godine.

19.00: (1,55) Dila Gori (3,60) Gagra (6,25)

Dila Gori je prava legija stranaca. Ima čak 10 inostranih fudbalera, najviše u elitnoj ligi Gruzije. Na kormilu je ukrajinski stručnjak Andrej Demčenko. Čak četvorica fudbalera dolaze iz Brazila – Vanderson, Alef Santos, Alvaro Tavares i Vagner Gonsalves. Sa sedam golova najefikasniji igrač tima je Vagner Gonsalves.

U prvom meču 19. kola, Doli Gori na stadionu Tengiz Burjanadze dočekuje Gagru, tim koji je u očajnoj formi, sa čak šest vezanih poraza. Domaćin je sakupio 11 bodova u prethodnih pet kola, nema poraz i ima ulogu favorita.

Gagra je dobila tim iz Gorija sa 1:0 krajem aprila ove godine, a strelac je bio Mate Kvirkvija. Dila Gori je najbolji domaćin u ligi. Ima osam pobeda i samo jedan poraz, bez remija. Jedini poraz je doživljen pre mesec i po protiv Dinamo Tbilisija. Gagra ima samo četiri boda na gostovanjima, a u seriji je od pet poraza. Nema nijednog stranca u ekipi. Ove godine je ušla u najbolju ligu. Na kormilu tima je Gaga Kirkitadze, koji ima samo 34 godine.

GRUZIJA 1 – 19. KOLO

Petak

19.00: (1,55) Dila Gori (3,60) Gagra (6,25)

Subota

18.00: Dinamo Batumi - Bolnisi

18.00: Saburtalo Tbilisi - Samgurali

19.00: Dinamo Tbilisi - Torpedo Kutaisi

Nedelja

16.00: Lokomotiva Tbilisi - Telavi



tagovi

Gruzija 1GruzijaDila Gori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara