(©Printscreen)
(©Printscreen)

Samba u La Pazu: Bolivaru jubilarna 30. titula u Boliviji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 01:46

Najtrofejniji klub u zemlji podno Anda u finalu Aperture dobio Strongest sa 3:0. Sva tri gola delo Brazilaca

Konačno, velikan se vratio na bolivijski tron. Bolivar je osvojio jubilarnu 30. titulu šampiona ove južnoameričke države. U velikom finalu Aperture, u Klasiku La Paza, razbijen je Strongest sa 3:0 na stadionu Ernando Siles.

Samba se igrala na kultnom stadionu na nadmorskoj visini od 3.600 metara. Sva tri gola za titulu delo su Brazilaca. Prva dva pogotka postigao je Fransisko da Kosta Aragao, dok je u nastavku pobedu i titulu overio Bruno Savio.

Izabrane vesti

Samo što je počeo meč, Bolivar je poveo. Gosti su pogrešili, izgubili loptu na svojoj polovini, Bruno Savio je proigrao zemljaka Aragaa koji sa desetak metara glavom trese mrežu Tigrova za veliku radost navijača najpopularnjeg kluba u Boliviji.

23.55: (1,75) Botafogo (3,50) Avai (5,10)

Nastavili su domaćini da napadaju. Imali su dobre prilike i za drugi pogodak, ali je u nekoliko navrata golman Strogesta Ruben Kordano dobro intervenisao. U 32. minutu penal za Bolivar. Srušen je Roberto Fernandez, sudija je opravdano pokazao na belu tačku, a Aragao je bio siguran, za 2:0.

Sve je bilo rešeno u 70. minutu. Po levoj strani je odlično prošao Gabrijel Viljamil, a Brazilac Savio je bio najviši u skoku i sa sedam, osam metara zakucao loptu u mrežu, za muk na delu tribine gde su ble pristalice žuto-crnih Tigrova.

Klub koji nosi ime po čuvenom venecuelanskom revolucionaru Simonu Bolivaru je prethodnu titulu osvojio 2019. godine, Aperturu, a posle tri godine se vratio na tron. Strongest čeka na trofej od 2016. Pre dve godine je šampion bio Olvejz Redi, dok je prošle sezone najbolji bio Independijente Petrolero koji je stigao do prve titule u istoriji.

Bolivar je ove sezone dobio i prethodne dva Klasika La Paza sa po 1:0, a sada je potvrdio dominaciju ove godine u šampionatu Bolivije.

BOLIVIJA 1, APERTURA - FINALE

Nedelja

Strongest - Bolivar 0:3 (0:2)

/Aragao 1, 32pen, Savio 70/



tagovi

Južna AmerikaBolivija 1BolivijaStrongestBolivar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara