Samed Baždar (©Starsport)
Samed Baždar (©Starsport)

Samede, to je već nešto

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.24. | 16:17

Dve najbolje partije Baždara otkako igra za Partizan

Vreme je prolazilo, a od talenta Sameda Baždara ostale su samo priče. Na delu nikako nije uspevao da ispliva. Očigledno ni na treninzima nije briljirao, pa su se minuti na terenu, umesto da rastu, samo smanjivali.

Došle su zimske pripreme i Baždar je najavio da ćemo videti nekog novog Sameda. Obično čovek pomisli da je to samo još jedno hrabrenje samog sebe, malo zavaravanja, dok od dela neće biti ništa. Ali...

Izabrane vesti

Prva pripremna utakmica protiv Mladosti iz Lučana, Baždar u ulozi „devetke“ i bilans – dva gola i asistencija za 45 minuta. Plenio je pristup, konkretnost, rešenost momka koji je shvatio da sa 20 godina hvata poslednji voz da pokaže da zaista može da bude igrač, a ne samo neostvareni talenat, kakvih je mnogo prošlo kroz Humsku.

Dobro, nisu svi poverovali da se Baždar promenio posle jedne pripreme utakmice, ali to je definitivno nagovestilo neko novo lice Partizanovog talenta. Prvo prolećno kolo protiv Javora u Ivanjici donelo je Samedu mesto na klupi. Potom je protiv IMT-a bio starter na poziciji iza Saldanje i bilo je to skromno izdanje.

A, onda je Duljaj u nedostatku drugih rešenja gurnuo Baždara u špic u Surdulici. I Baždar je zablistao. Postigao je gol kojim je pečatirao pobedu Partizana (2:1), ali je pre toga promašio nekoliko velikih šansi. Da, neko će reći „promašio je“. Ali, svaki trener na svetu će reći da je za špica bitno da ulazi u prilike, jer to pokazuje koliko radi na terenu, da se dobro kreće, a da će realizacija doći vremenom. I mladom ofanzivcu Parnog valjka je došla već u poslednjim minutima meča sa Radnikom.

Novi meč, nova šansa. Protiv Železničara u subotu u Humskoj (3:1). I najbolja partija u Baždarevoj karijeri. Gol glavom, asistencija za drugi gol Partizana i izboren penal. Što bi se reklo – gotovo savršen het-trik. Sva tri pogotka crno-belih bila su u režiji mladog napadača.

Pokazao je Samed i neke nove elemente u igri ovog proleća. Dok je do sada često znao da „udavi“ loptu, nekad i da bude sebičan, sada je gledao da maltene non-stop igra iz prve, brzo, bez komplikovanja. Bude tu i grešaka, prave ih svi, ali svaki put kada je takva lopta prošla, odbrana Pančevaca našla se u grdnim problemima.

Nije sad Baždar posle dve odlične utakmice postao veliki igrač. Niti ga treba kovati u zvezde. Ali ga valja obodriti da tako nastavi, jer ovo je pravi put. To je način kako se dolazi do šanse, kako se zarađuju minuti, a neće to biti lako u nastavku sezone sa povratkom sjajnog Mateusa Saldanje.

Ide i večiti derbi, najbolja prilika da, koliko god minuta da dobije, Baždar pokaže pred licem cele nacije da je definitivno odlučio da postane – igrač.


tagovi

Samed BaždarFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara