Eder (©Reuters)
Eder (©Reuters)

Samo jedan Sao ide u polufinale Pauliste

Vreme čitanja: 4min | uto. 22.03.22. | 22:45

Noćas na Morumbiju kreće završna faza državnog šampionata

Utakmicom između Sao Paula i Sao Bernarda otvara se završna faza državnog šampionata Paulista 2022. Za razliku od ostalih prvenstava zastupljenih u saveznim državama Brazila, gde se kroz eliminacionu fazu igraju i revanš utakmice, Paulista već godinama pravi izuzetak gde propisuje samo jedan duel, dok se samo finale odigrava u dva čina. Sukob između Trikolora i Bernaoa na programu je noćas na čuvenom stadionu Morumbi u Sao Paulu, a istoimenom timu data je prednost domaćeg terena kao lideru Grupe B, dok je sastav iz Bernarda bio drugoplasirani u istoj grupi (00.30). Zbog sistema takmičenja, ova dva tima nisu se sastala u grupnoj fazi, koja propisuje čak 12. kola, gde se jedan klub sastaje sa svima iz ostalih, osim sa ekipama iz svoje grupe. Pobednik ide u polufinale, a slučaju nerešenog ishoda dalje prolazi tim koji bude uspešniji u jedanaestercima.

Čak i već klasifikovan i sa osiguranom prvom pozicijom u Grupi B, Sao Paulo je pobedom završio kampanju u grupnoj fazi prvenstva Paulista. U subotu, 19. marta, takođe igrajući na Morumbiju, pobedio je Botafogo sa 2:1, i bio mnogo superiorniji u odnosu na ekipu iz Ribeirao Preta, iako rezultat tako nešto baš i ne potvrđuje. Trikolori su imali kontrolu nad loptom 75 odsto vremena, stvorili su daleko više šansi i uputili čak 21 šut ka golu protivnika, od kojih su samo dva završila u mreži Andrea Martinsa.

Izabrane vesti

Domaćima je bilo potrebno samo pet minuta po početku meča da dođu do prednosti. Rigoni je posle asistencije Natana postigao gol. U drugom poluvremenu, u 62. minutu, Nikao je promašio jedanaesterac. Činilo se da je ovo uzdrmalo tim Rožerija Senija, koji je pet minuta kasnije poklekao, kada su gosti preko Žeana došli do izjednačenja. Pobeda je obezbeđena u 86. minutu preko Lusijana, koji je počeo meč kao rezervista, a na poluvremenu je aktiviran umesto Patrika.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Tako je Sao Paulo završio grupnu fazu Pauliste sa 23 osvojena boda - sedam pobeda, dva remija i tri poraza. Bio je treći u generalnom plasmanu, iza Palmeirasa (30 poena) i Korintijansa (23 poena i najbolja gol-razlika). Međutim, kao domaći tim, pokazao je slabiji učinak u svojoj grupi od Sao Bernarda. Od 18 bodova koliko je bilo u opticaju, osvojio je 11 - tri pobede, dva remija i jedan poraz - postigao je četiri gola i primio dva.

Perspektivni vezista Rodrigo Nestor (21), koji je u subotu odslužio suspenziju na meču protiv Botafoga, ponovo je na raspolaganju treneru Rožeriju Seniju. Međutim, za ovu utakmicu izostavljen iz ekipe biće ekvadorski defanzivac Arboleta, koji je pozvan u nacionalni tim za poslednja dva kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Sa liste dostupnih trebalo bi da izostane i vezista Gabrijel Sara, koji je doživeo povredu skočnog zgloba. Pored njega i Igor Vinisijus se nalazi na brizi medicinskog odeljenja, još uvek se razmatra njegova situacija.

Sao Bernardo je takođe izašao na teren u subotu, 19. marta, kako bi se suočio sa Guaranijem. Sastav koji strateški predvodi Marisio Zanardi, kao i njihov noćašnji rival, nalazio se u identičnoj situaciji i pre poslednjeg kola obezbedio je nastavak takmičenja kao drugoplasirani tim u Grupi B. Meč sa Aboridžinima na stadionu Primeiro de Maio završen je remijem bez postignutih golova.

Prošlosezonski šampion Paulista Serije A2 je bio neznatno nadmoćniji na tom susretu. Imao je loptu pod kontrolom 55 odsto vremena i stvorio je više šansi, ali je pokazao poteškoće u realizaciji istih. Ipak, klub iz Kampinasa bio je bolji u stopi gađanja i dobro je namučio golmana Aleksa Alvesa, koji je tom prilikom imao pet intervencija.

Time je Sao Bernardo produžio niz bez poraza na četiri meča - dva poraza i dva remija - i došao do 16 bodova - četiri pobede, četiri remija i četiri poraza - dva više od Ferovijarija, prvog tima van klasifikacione zone Grupe B. Međutim, kao gost, pokazuje znatno niže performanse. Od 18 bodova koliko je imao u opticaju, osvojio je samo četiri - pobeda, remi i četiri poraza - uz postignuta tri i osam primljenih golova.

BRAZIL, PAULISTA - ČETVRTFINALE

Sreda

00.30: Sao Paulo - Sao Bernardo

23.00: RB Bragantino - Santo Andre

Četvrtak

01.35: Palmeiras - Ituano

23.00: Korintijans - Guarani

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

PaulistaBrazilSao Paulo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara