©Reuters
©Reuters

Samo jedno mesto na svetu se zove dom: Najtrofejniji i najverniji sin odlazi u legendu Sevilje

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.05.24. | 16:50

Hesus Navas je računajući mlađe selekcije i oba mandata u seniorskom timu proveo 21 godinu na Ramon Sančes Pishuanu, prekaljeni univerzalac drži niz klupskih rekorda

Hronična čežnja za domom, do te mere izražena da je svojevremeno kao 19-godišnjak napustio trening kamp omladinske reprezentacije jer je bio isuviše udaljen od njegove rodne kuće. Napadi anksioznosti i odbijanje da u prvih nekoliko godina putuje na međunarodne utakmice. Sve ovo dovoljno ilustruje koliko je Hesus Navas privržen Sevilji, da na nju gleda kao na nešto uzvišenije od samog kluba. Upravo je zbog te patnje za domom primera radi Arsen Venger odlučio da 2006. godine ne dovede Hesusa u Arsenal.

Nakon 688 utakmica za Sevilju ozvaničeno je da će najveća legenda kluba Hesus Navas napustiti klub na kraju sezone. Kapiten crveno-belih je ovu vest saopštio klubu, saigračima i stručnom štabu na današnjem treningu. Iako su se u taboru crveno-belih nadali da će ga ubediti da potpiše poslednji ugovor, to se ipak nije desilo.

Izabrane vesti

Tridesetosmogodišnji fudbaler se ipak neće penzionisati nego će nastaviti da traži klub van Španije kako bi produžio karijeru bar na još nekoliko godina. Ako računamo i mlađe selekcije, Španac je u klubu iz Andaluzije proveo 21 godinu i odigrao najviše utakmica od svih igrača koji su prodefilovali Ramon Sančes Pishuanom. Apsolutnom legendom čini ga podatak o 500 odigranih utakmica u domaćem šampionatu. Za vreme provedeno u Sevilji, Navas je postigao 39 golova i zabeležio 119 asistencija.

Iskusni fudbaler će napustiti “Ramon Sančez Pishuan“ uz zavidnu trofejnu riznicu, pošto je sa klubom iz Andaluzije podigao osam pehara. Četiri puta je bio osvajač Lige Evrope, osvojio je dva Kupa kralja i po jedan Superkup Evrope i Španije.

Hesus Navas je za seniorski tim ukupno igrao 17 godina u dve faze. Prekid je napravio od 2013. godine kada je otišao u Mančester Siti u kom je bio sve do 2017. i osvojio jednu titulu u Premijer ligi.

Navas drži niz klupskih rekorda. On je igrač sa najviše trofeja, najviše utakmica, najviše međunarodnih nastupa, a uz to je i fudbaler sa najviše trofeja sa reprezentacijom Španije ako računamo samo igrače iz Sevilje. Proslavljeni fudbaler je sa Crvenom furijom osvojio Svetsko prvenstvo 2010, Evropsko prvenstvo 2012. i prošlogodišnje izdanje Lige nacija, što ga čini jedinim igračem sa sva tri trofeja u UEFA takmičenjima.

Klub iz Andaluzije će se od velikog igrača oprostiti u nedelju 26. maja na stadionu „Ramon Sančez Pishuan“, gde će od 20.00 biti dozvoljen ulazak svim vlasnicima sezonskih ulaznica. Sevilja će u poslednjem kolu igrati protiv Barselone dan ranije, a u slučaju da utakmica bude pomerena, rastanak će biti održan na dan održavanja iste.

Sevilja je poželela sreću svom kapitenu u novom profesionalnom izazovu. Takođe se zahvalila na njegovom posvećenom angažmanu, profesionalnosti i poštenju sa kojim je branio crveno-bele boje. Klub je dodao da će ostaviti otvorena vrata za Navasa da se u budućnosti vrati kao trener kako bi možda započeo novu fazu u profesionalnoj ulozi.


tagovi

SeviljaHesus Navas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara