Stefan Mugoša (©Reuters)
Stefan Mugoša (©Reuters)

Samo Mugoša Inčon spasava

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.10.20. | 05:09

Poslednje kolo prvenstva Južne Koreje

Sve za Inčon staje u narednih 90 minuta. Poslednih 90 minuta sezoni. Zadatak nimalo nije lak: plavo-crni su poslednji i samo pobeda u gostima protiv Seula im donosi siguran opstanak.

Ove sezone je drugačije u Južnoj Koreji. Ispašće dva tima iz prve lige, ali za jedan se od ranije zna da će se spustiti rang niže, iako igra u plej-ofu i zauzima četvrto mesto. Sangžu je vojni klub i doneo je odluku da od naredne sezone promeni mesto boravka i da će, samim tim, da krene od početka, iz druge lige.

Izabrane vesti

Ostale su tri slamke da se izvuku, a pitanje je kome će pripasti ona najduža, koja vodi u niži rang.

Inčon je u najtežoj poziciji. Poslednji je i samo pobeda u Seulu mu garantuje opstanak, zato što se dva tima koja su iznad njega, sa po bodom prednosti, direktno sudaraju u poslednjem kolu.

Zbog čega su oči navijača crno-plavih, tog korejskog Intera, uperene u Crnogorca? Stefan Mugoša je sa 12 golova najefikasniji igrač Inčona, a kuriozitet je da je sve postigao u gostima! A, Inčon meč za spas igra baš na strani, u prestonici Seulu. Domaćinu bodovi nisu preko potrebni, opstanak je obezbedio, ali je u poslednje dve runde uzeo četiri boda, što govori da mu se igra, da nije mislima na godišnjem odmoru.

Problem za Inčon je što od 2010. godine ima samo dve pobede u Seulu, poslednju je ostvario 2018.

Tim Stefana Mugoše bi mogao do opstanka i uz remi. Kako se u Južnoj Koreji konačan poredak određuje na osnovu gol-razlike, to je dobra vest za Inčon, jer bolje stoji i od Seonama i od Busana. Te, ako crno-plavi uzmu bod u Seulu, ostaće u ligi ako se meč u Seonamu ne završi nerešeno. Ko god da pobedi, spasao bi u tom slučaju Inčon.

JUŽNA KOREJA – POSLEDNJE 27. KOLO

PLEJ-AUT

Subota

07.00 (2.75) Gangvon (3.25) Suvon (2.45)

07.00 (2.60) Seonam (2.95) Busan (2.80)

07.00 (3.20) Seul (3.10) Inčon (2.25)



tagovi

Stefan MugošaInčonJužna Koreja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara