Giljermo Očoa
Giljermo Očoa

Samo pobeda Klub Amerike pere Očoinu brljotinu

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.10.22. | 23:10

Najbolji tim ligaškog dela meksičke Aperture u revanš meču polufinala plej-ofa dočekuje Toluku u nedelju od 03.06 časova po srednjoevropskom vremenu

Da li je ove godine došlo vreme da najtrofejniji klub Severne Amerike prekine sušu? Fudbaleri Klub Amerike se nalaze u teškoj sitauaciji pred revanš meč polufinala plej-ofa meksičke Aperture (nedelja, 03.06) sa Tolukom, pa je sada idealan momenat za izabranike Fernanda Ortiza da pokažu od kakvog su materijala satkani.

Toluka je u prvom meču pred svojim navijačima trijumfovala sa 2:1 i tako stekla veliki gol prednosti pred meč u Meksiko Sitiju. U ogromnoj meri za to može da se zahvali legendarnom golmanu meksičke reprezentacije i Klub Amerike Giljermu Očoi, čija loša reakcija je kumovala vodećem golu.

Izabrane vesti

Trpeo je zbog toga žestoke kritike golman koji je pre nekoliko nedelja zabeležio 130. nastup u reprezentaciji i tako postao rekorder. Saigrači su stali u njegovu odbranu, pre svih Nestor Arauho.

Greška je nastala ranije, iz toga gde defanzivna linija stoji. To su stvari na kojima smo radili. Razumemo što ljudi kritikuju Mema Očou, ali greška je na drugom mestu i već se trudimo da je ispravimo“, kazao je Arauho.

03.06: (1,40) Klub Amerika (4,80) Toluka (7,75)

Sistem takmičenja u Meksiku je takav da se u slučaju nerešenog rezultata ne igraju produžeci, već dalje prolazi onaj tim koji je bio bolje plasiran na tabeli u ligaškom delu. S obzirom na to da je Klub Amerika bila prva, bilo kakva pobeda noćas vodi je u finale. Tamo će najverovatnije da igra Pačuka, koja ima prednost od 5:2 protiv Montereja uoči revanša u ponedeljak.

Toluka nije pobedila ekipu sa 13 titula i čak sedam trofeja u KONKAKAF Ligi šampiona nijednom na poslednjih šest susreta u prestonici. Međutim, dva puta je u tom periodu izborila 1:1, što bi joj bilo noćas sasvim dovoljno.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

MEKSIKO 1 (APERTURA) – POLUFINALE (REVANŠI)

Nedelja

03.06: (1,40) Klub Amerika (4,80) Toluka (7,75) – prvi meč 1:2

Ponedeljak

03.06: (2,10) Monterej (3,45) Pačuka (3,50) – prvi meč 2:5

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Meksiko 1Klub AmerikaGiljermo OčoaToluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara