(© Reuters)
(© Reuters)

Samo što je počeo da igra za Čelsi, već bi mogao nazad u Francusku

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 14:57

Benoa Badijašil na meti Liona

Prvo povreda, posle klupa, sad teren, ali kako kompletan Čelsi oscilira od početka sezone, tako i Benoa Badijašil nikako da uhvati prepoznatljiv ritam. Zato bi vrlo lako mogao da se vrati u Francusku, odakle je letos stigao na Stamford bridž.

Samo što se ne bi vraćao u Monako, koji ga je prodao Englezima za 50.000.000 evra, već bi obukao opremu Liona. Razlog je taj što Lavovi imaju dosta kadrovskih problema, odbrana im je porozna, te iako su dobili poslednje dve utakmice (minulu baš u Kneževini) i dalje ih čeka neizvesna borba za očuvanje statusa. Ionako je u planu prodaja 22-godišnjeg Sinalija Diomandea (žele ga Ren i Salcburg) što nameće potrebu za novim centralnim defanzivcem. U Lionu su procenili da Badijašil odgovara potrebama i žele ga na pozajmicu do kraja sezone.

Izabrane vesti

Imaju i argumente. Prvi se tiče dobrih poslovnih odnosa sa Čelsijem, oličenih u činjenici da su dva kluba tokom 2023. sklopila poslove u vidu Malo Gusta i Dijega Moreire (sina nekadašnjeg Partizanovog veziste, Almamija). Drugi je oličen u činjenici da su vlasnici klubova Amerikanci, Tod Boli i Džon Tekstor. A Amerikanci su obično pragmatični i možda im i jeste u interesu da razmenjuju igrače.

Pitanje je samo da li Benoa Badijašil želi natrag u Ligu 1. Naročito što je tek počeo da igra i od poslednjih pet premijerligaških utakmica odigrao četiri. Ugovor sa Čelsijem ionako mu važi do 2030, pa i da ode na pozajmicu biće vremena da se dokaže u Londonu.


tagovi

Benoa BadijašilLionČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara