Stadion Sentral Kordobe (©YouTube/tedy garzanti)
Stadion Sentral Kordobe (©YouTube/tedy garzanti)

Samo u Argentini: Sentral Kordoba istovremeno u borbi za prvo mesto i opstanak

Vreme čitanja: 4min | uto. 31.10.23. | 23:03

Železničari dobro stoje u Grupi B Liga kupa i nadomak su plasmana u plej-of, ali zbog tabele koeficijenata im preti selidba u niži rang

Gotovo neverovatno zvuči podatak da se jedan klub u isto vreme bori za vrh tabele i mesta koja vode u plej-of, dok sa druge strane igra za opstanak u elitnom rangu. Sve je moguće ako se takmičite pod ingerencijama argentinskog fudbalskog saveza, pa čak da se nađete u ovakvoj situaciji. Takvu muku muči Sentral Kordoba, koji će noćas (01.00) u sklopu 11. kola Grupe B Liga kupa, na svom stadionu Alfredo Terera, da ugosti Union iz Santa Fea.

Četiri kola pre kraja kvalifikacionog dela argentinskog Liga kupa situacija u Grupi B veoma je napeta i neizvesna, a kako stvari stoje, konačan rasplet može se očekivati tek u poslednjem terminu predviđenom za odigravanje utakmica u ovom takmičenju. Razlika između Belgrana, koji je lider na tabeli sa 18 osvojenih bodova i Tigrea, koji se nalazi na začelju sa šest jedinica, iznosi tačno onoliko bodova koliko je još preostalo u opticaju do kraja ove faze takmičenja.

Izabrane vesti

Sentral Kordoba se trenutno nalazi na petom mestu sa 15 bodova, isto koliko imaju Njuels Old Bojsi, a jedan manje od Platensea, koji se nalazi na četvrtom i poslednjem mestu koje vodi u nastavak takmičenja i borbu za titulu. Vredi napomenuti, da se i Lignje iz Visente Lopeza nalaze u identičnoj situaciji kao i Železničari iz Santijago del Estera. Osvrtom na tabelu sa koeficijentima učinka, ova dva tima boriće se da ne ispadnu u niži rang do kraja. Razlika gotovo i da ne postoji, a iznosi koeficijent od tek 0.001. Ipak, matematika je jasna i nekada neoprašta.

01.00: (2,40) Sentral Kordoba (3,00) Union (3,00)

U poslednjih deset deset utakmica ekipa Omara de Felipea zabeležila je četiri pobede, tri remija i tri poraza, ali za sada nema veliki ofanzivni potencijal, pošto je postigla samo osam golova, uz deset primljenih. Iako su u dugoj seriji bez poraza, koja traje već pet utakmica, Sentral Kordoba je tri puta odigrala nerešeno u ovom periodu i na ovaj susret dolazi posle dva uzastopna remija. U prvom od njih, kod kuće protiv Lanusa u meču koji se završio bez pogodaka, a zatim su protiv lidera Belgrana u gostima odigrali 1:1.

Ipak, to je tim koji se ne odlikuje dinamičnim igrama, sklon je da igra utakmice sa niskim prosekom golova, uglavnom zbog slabog ofanzivnog kapaciteta. Igrajući kao domaći tim do sada u takmičenju, Železničari su zabeležili tri pobede, remi i poraz, postigavši šest uz isto toliko primljenih golova.

Union Santa Fe još ima šanse da se kvalifikuje za plej-of, međutim, mora da poboljša svoj učinak, ali i da sačeka bilo kakve kikseve timova iznad. Dakle, tim Kristijana Gonzalesa nalazi se na osmom mestu u Grupi B sa 12 osvojenih bodova.

U prethodnih deset utakmica koje su odigrali u takmičenju pobedili su samo dva puta, ali su isto tako pretrpeli samo dva poraza uz čak šest remija, a pritom nisu ni tim sa nekim velikim ofanzivnim kvalitetom, sa osam postignutih i sedam primljenih pogodaka. Dolaze iz dva meča bez pobede, posle poraza od Boke Juniors u gostima sa 2:1, dok su u prošlom kolu na svom stadionu remizirali bez golova protiv Defense i Hustisije.

Njihova jedina pobeda na gostovanju stigla je u prvom kolu, kada su bili bolji od Estudijantesa sa 3:1, i upravo u toj utakmici su postigli većinu od svojih pet golova kao gosti. Bez pobede su na protekle četiri utakmice u gostima, sa dva remija i dva poraza. Jedini put kada su se ovi timovi suočili u tekućoj godini na istom ovom stadionu, Union Santa Fe je pobedio minimalnim rezultatom kao gost.


-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


LIGA KUP ARGENTINE - 11. KOLO

Nedelja

Boka Juniors - Estudijantes 0:0

Instituto - Velez 0:1 (0:1)

/Akvino 29/

Kolon - Atletiko Tukuman 1:0 (1:0)

/Romero 22ag/

Rosario - Argentinos Juniors 3:1 (2:0)

/Komar 14, Servera 17, Malkora 65 - Avalos 49pen/

Himnasija LP - River Plejt 1:2 (1:0)

/Taragona 4 - Dijaz 75, Rondon 79/

Ponedeljak

Independijente - Arsenal 0:0

Taljeres - Banfild 0:0

Lanus - Belgrano 2:0 (0:0)

/Tores 48, Bođio 60/

Sarmijento - San Lorenco 0:0

Utorak

Urakan - Barakas 0:0

Platense - Njuels 0:0

Tigre - Godoj Kruz U TOKU

Sreda

01.00: (2,40) Sentral Kordoba (3,00) Union (3,00)

23.55: (2,70) Defensa i Hustisija (2,85) Rasing (2,80)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineSentral KordobaUnion Santa Fe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara