"Branko Smiljanić"
"Branko Smiljanić"

Samo u srpskom fudbalu: Napredak doveo trenera koji ne sme da radi dve godine!

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.08.14. | 11:23

Može li Branko Smiljanić da sedi na klupi Kruševljana ako je pod suspenzijom zbog napada na sudiju?

Branko SmiljanićPala je prva trenerska glava u novoj sezoni Superlige. Siniša Gogić nije više trener Napretka, a na njegovo mesto stigao je – Branko Smiljanić. Nekadašnji selector Libije i Jordana, godinama prisutan u arapskom svetu, preuzeo je komandnu palicu od nekadašnjeg šefa stručnog štaba Crvene zvezde, ali njegovo postavljanje na klupu kluba iz Kruševca ispraćeno je kontroverzama i velikom dilemom - može li da obavlja posao?

Jer Branko Smiljanić se nalazi pod dvogodišnjom zabranom bavljenja trenerskim poslom, koja je rezultat napada na sudiju Dalibora Jovanovića na utakmici Prve lige Srbija, Smederevo – Jedinstvo Putevi minulog  proleća.

Izabrane vesti

O čemu je reč? Smiljanić senior je pratio meč koji je sa klupe Smedereva vodio njegov sin Nemanja (drugi sin Milan je, inače, bivši prvotimac Partizana, sada clan Genčlerbirligija) optužen je da je fizički nasrnuo na arbitra, nezadovoljan njegovim odlukama. Zbog tog incidenta njemu je nedavno potvrđena kazna prema kojoj ne može da vodi ni treninge ni utakmice.

No, u srpskom fudbalu je sve moguće, pa se u Napretku nadaju da će odgovorni u FSS ublažiti kaznu, zažmuriti na jedno oko…
"Zbog incidenta u trenutku afekta, koji nije opravdan, mislimo da ne bi trebalo zaboraviti sve Smiljanićeve vrline, uspešnu karijeru i toliko strogo suditi stručnjaku, koji je proizveo brojne asove, promovisao naš fudbal u svetu. Verujemo da će nadležni imati sluha za naš apel i siguran sam da sa Brankom Smiljanićem za Napredak stižu bolji dani", rekao je za Sportski žurnal sportski direktor Napretka Nedeljko Ostojić.

(FOTO: MN Press) 


tagovi

Branko SmiljanićNapredak KruševacSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara