(©Reuters)
(©Reuters)

Sampaoli pobedom počeo mandat u Flamengu

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 04:24

Laka pobeda nad Njublenseom – 2:0

Otvorio je Horhe Sampaoli novu stranicu u karijeri, ekspresno posle odlaska iz Sevilje. I za razliku od Španije, gde je dobio otkaz zbog loših rezultata, u Brazilu je krenuo pobednički.

Na debitantskoj utakmici na klupi crno-crvenih, Sampaoli se radovao pobedi nad Njublenseom u drugom kolu grupne faze Kopa Libertadoresa – 2:0.

Izabrane vesti

Branilac titule je rutinski dobio meč i stekao prvi uvid kako na utakmici izgleda kada sa klupe diriguje Argentinac. Doduše, bio je to lak posao za Flamengo, jer je Njublense, predstavnik Čilea, prvi put u ovom takmičenju, južnoameričkoj varijanti Lige šampiona. I za sada se ne snalazi tu najbolje.

Flamengo je došao do prve pobede u Kopi Libertadores ove sezone, pošto je u prvom kolu izgubio od ekvadorskog Aukasa. Sada je popravio utisak. Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu, kada je tim iz Rio de Žaneira postigao oba gola, a stvorili su ga dvojica istih igrača: Marinjo je bio dvostruki asistent, a Pedro dvostruki strelac.

Iznenađenje se desilo u Sao Paolu, gde je Korintijans izgubio od Argentinos juniorsa – 1:0.

Iako je brazilski sastav bio bolji po svim parametrima, nije uspeo da svoje šanse pretvori u makar jedan gol, dok je Argentincima tri boda doneo Kabrera pogotkom u 13. minutu.

KOPA LIBERTADORES - 2. KOLO

GRUPA A

Četvrtak

Flamengo - Njublense 2:0 (2:0)

/Pedro 15, 38/

23.55: (1,40) Rasing (4,60) Aukas (8,00)

GRUPA E

Sreda

Independijente del Valje - Liverpul 2:0 (1:0)

/Sornoza 27, Minda 67/

Četvrtak

Korintijans - Argentinos juniors 0:1 (0:1)

/Kabrera 13/



tagovi

Kopa LibertadoresHorhe SampaoliFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara