©MN Press
©MN Press

Sampaoli traži drugačiji profil igrača: Dragović može da igra levo, ali Sevilji treba levi bek

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.12.22. | 18:19

Na osnovu izjava temperamentnog stratega može se naslutiti da defanzivac Crvene zvezde u ovom trenutku ne predstavlja primarnu opciju za klub sa stadiona Ramon Sanćez Pishuan

Direktan na terenu, direktan i van njega. Horhe Sampaoli je danas otvoreno pričao o Aleksandru Dragoviću kao igraču koji predstavlja opciju za dovođenje u zimskom prelaznom roku, ali je suštinski poručio da je njegovom timu u ovom trenutku potrebniji klasičan levi bek, pošto na tom mestu u ovom trenutku na tom mestu u timu ima samo Markosa Akunju.

Klub sa stadiona Ramon Sančez Pishuan prošlog leta je prodao startni štoperski tandem, koji čine Žules Kunde i Dijego Karlos, dok probleme sa povredama u odbranbenoj liniji pored povređenog levog beka Aleksa Teljesa imaju štoperi Markao i Rekik, pa je izbor temperamentnog stratega prilično sužen.

Izabrane vesti

Situaciju bi na štoperskim pozicijama trebalo bi da popravi već dogovoreni dolazak Loika Badea, pa ostaje da se vidi kakva će biti situacija sa Dragovićem. Na osnovu Sampaolijevih izjava može se naslutiti da defanzivac Crvene zvezde u ovom trenutku ne predstavlja primarnu opciju za klub sa stadiona Ramon Sanćez Pishuan.

"Uz probleme koje smo imali sa Markaom, Teljesom i Rekikom ideja je pokušamo da pronađemo levonogog igrača igrača koji bi nadoknadio nedostatak na tom delu terena. Dragović je dešnjak koji može da igra na levoj strani, ali ne može da igra na levom boku. U ovom trenutku na pozicji levog beka imamo samo Akunju", rekao je Sampaoli.

Sa druge strane, italijanska Sampdorija, koju sa klupe vodi bivši trener Crvene zvezde Dejan Stanković, ne odustaje od namere da angažuje bivšeg reprezentativca Austrije. Prema pisanju italijanskih medija, Đenovljani su navodno spremnoi da ponude 1.000.000 evra u dve rate, ali će to teško odobrovoljiti čelnike srpskog šampiona, s obzirom na to koliko je Dragović važan igrač za Zvezdinu odbranu, a i ugovorom je vezan do leta 2024. godine.

Sampdoriju opterećuju finansije, što se moglo videti i na osnovu jučerašnjih izjava Dejana Stankovića, pa je veliko pitanje koliki je manevarski prostor kluba sa Luiđi Fererisa.

"Svestan sam situacije u klubu, ali određena očekivanja u prelaznom roku postoje. Sve to sam odmah prihvatio. Sigurno će neko doći. Koliko će pojačanja biti – jedno, dva, tri… Ne znam. Ono što znam je da ne možemo da kupujemo, samo da trgujemo. Pokušavamo da angažujemo nekoliko igrača. Vidim da je sportski direktor Matija Baldini veoma motivisan, srećan sam što radim sa njim. Zajedno ćemo se truditi da ne pogrešimo i pre svega da angažujemo igrače koji u ovom trenutku zadovoljavaju potrebe Sampdorije", rekao je Stanković.


tagovi

Aleksandar DragovićHorhe Sampaoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara