Horhe Sampaoli (©Reuters)
Horhe Sampaoli (©Reuters)

Sampaoliju se drma klupa Flamenga, Mora i Hames debituju za Trikolore na Marakani

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.08.23. | 22:00

Brazil 1: Velikan iz Rija skrhan posle eliminacije iz Kopa Libertadoresa u derbiju 19. kola noćas (23.30) u Riju čeka probuđeni Sao Paulo

Ne ide Flamengu ove godine, ni Horheu Sampaoliju na kormilu sada već bivšeg šampiona Južne Amerike. Eliminacija već u osmini finala Kopa Libertadoresa od Olimpije u Asunsionu upalilo je alarm na Marakani. Nemaju u upravi slavnog tima iz Rija strpljenje za stručnjake. Portugalac Vitor Pereira je smenjen na startu sezone, a i Argentincu se drma klupa.

Prošle nedelje je demoliran u Mato Grosu od Kujabe (0:3), pa ima čak 16 bodova manje od lidera Botafoga koji grabi ka titului u zemlji fudbala.

Izabrane vesti

Navijači crveno-crnih su besni, a noćas (23.30) na Marakani stiže Sao Paulo u derbiju 19. kola Brazileiraa. Jedina dobra vest za nekadašneg trenera Atletiko Mineira, Sevilje i Marselja je da će prvi put od starte sezone da ima kompletan tim na raspolaganju. Igrao je dosad u 30 različitih sastava. U napadu će igrati Gabrijel Barbosa Gabigol, pomagaće mu Bruno Enrike, dok će za kreacije na sredini terena da budu zaduženi Đorđijan de Araskaeta i Everton Ribeiro. U tim se vraća iskusni levi bek Filipe Luis, nekadašnji igrač Atletiko Madrida i Čelsija.

23.30: (1,58) Flamengo (3,80) Sao Paulo (6,50)

Na Marakanu se vraća iskusni stručnjak Dorival Žunior koji je prošle godine doneo Flamengu titulu šampiona Južne Amerike, ali mu to nije pomoglo da ostane na klupi velikana. Sada je za kormilom Trikolora s Morumbija koji su se prethodne nedelje plasirali u četvrtfinale Kopa Sudamerikane. Nadoknadili su na svom terenu minus iz Buenos Ajresa (0:1) protiv San Lorenca i nastavili borbu za trofej u drugorangiranom kontinentalnom takmičenju.

Za Sao Paulo debitovaće dvojica najvećih pojačanja, Lukas Mora iz Totenhema i Hames Rodrigez koji je stigao iz Olimpijakosa. Brazilski napadač biće u startnoj postavi sa još jednim nekadašnjim asom, bivšom nadom Milana, Alešandrom Patom, dok bi Kolumbijac trebalo da doije šansu u nastavku. Na klupu se sele dosadašnji tandem napadača, Lusijano i Honatan Kaljeri, strelci pogodaka protiv San Lorenca pre četiri dana.

Povređeni su Kajo Paulista, Galopo, Igor Vinisijus, Gabrijel Neves, Patrik i Erison.

Tradicija poslednjih godina je apsolutno na strani Flamenga koji je dobio Sao Paula na pet mečeva u nizu. Prošle sezone u Seriji A, crveno-crni su na Marakani dobili Trikolore sa 1:0, a u gostima sa 2:0.

Flamengo je ove sezone na svom terenu pet puta pobedio, dva puta igrao nerešeno i poražen od gradskog rivala Botafoga. Sao Paulo je očajan van Morumbija. Na osam utakmica nije pobedio u šampionatu na gostovanjima, samo četiri boda na kontu. Samo je poslednjeplasirana Amerika Mineiro slabija na strani od nekadašnjeg šampiona Južne Amerike.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

---------------------

BRAZIL 1 – 19. KOLO

Nedelja

Botafogo - Internasional 3:1 (0:1)

/Viktor Sa 55, Ernandez 58AG, Enrike 73 - Maurisio 18/

Atletiko Mineiro - Baija u toku

Korintijans - Koritiba u toku

Gremio - Fluminense u toku

Amerika Mineiro - Gojas u toku

23.30: (1,58) Flamengo (3,80) Sao Paulo (6,50)

23.30: (1,65) Fortaleza (3,60) Santos (6,00)

Ponedeljak

23.55: (1,58) Palmeiras (3,90) Kruzeiro (6,00)

Utorak

02.00: (1,60) Bragantino (3,90) Vasko da Gama (6,00)

Sreda

01.00: (1,85) Atletiko Paranaense (3,40) Kujaba (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 1Brazilska Serija ASao PauloFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara