Sampdoriji preti totalni slom: Hitno potrebno 11.000.000 evra za zaostale plate, preti joj oduzimanje bodova

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.02.23. | 13:52

Moguće je čak da velikan iz Đenove ode u likvidaciju

Nema sreće u Sampdoriji ove sezone. Tim je odavno potonuo na tabeli Serije A, sa malim šansama da se na terenu izbori za opstanak u italijanskoj eliti. Međutim, nije to jedini problem koji muči nekadašnjeg finalistu Kupa šampiona, koji se klupe predvodi Dejan Stanković.

Sampdorija bi 16. februara mogla da ostane bez i ono malo bodova koja je osvojila, jer joj preti kazna zbog neisplaćenih plata prema igračima i radnoj zajednici. Italijanski mediji danas donose informaciju da Sampdorija do polovine februara mora da isplati dugove za poslednji kvartal 2022. godine.

Izabrane vesti

Sampdoriji je potrebno 11.000.000 evra za septembarske, oktobarske, novembarske i decembarske plate. I to nije sve, Italijani dalje navode da je Đenovljanima potrebna finansijska injekcija između 35 i 50.000.000 evra, ali da će se to teško desiti.

Tačnije, da se porodica Masima Ferera, koja ima kontrolni paket, neće odlučiti za takav korak. Bivši predsednik Masimo Ferero, uhapšen zbog finansijskih malverzacija, već nekoliko meseci pregovara o prodaji kluba. Ali bez pozitivnog ishoda.

Sada je Sampdorija u ozbiljnom škripcu i ima dve sedmice da reguliše obaveze prema igračkom kadru. U slučaju da se to ne desi, tim sa Marasija će proći kao Juventus.

Đenovljani su trenutno na pretposlednjem mestu Serije A, sa samo devet osvojenih bodova. Napetost u Liguriji je velika, o tome svedoči i metak, poslat od strane navijača u sedište kluba namenjen Masimu Fereru i bivšem predsedniku Garoneu.


tagovi

Masimo Ferero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara