Fudbaleri Midtjilanda (©Reuters)
Fudbaleri Midtjilanda (©Reuters)

Šampion Danske na startu prolećnog dela sezone traži osvetu

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 12:16

Lider na tabeli želi pobedom da otpočne drugi deo sezone

Aktuelni šampion Midtjiland će u okviru 14. kola danske Superlige dočekati Sonderjisk (18.00). Vukovi iz Herninga su jesenji deo sezone završili na prvom mestu na tabeli, sa šest bodova više od današnjeg rivala.

Midtjiland igra istorijsku sezonu, prvi put je ovaj klub uspeo da se domogne grupne faze Lige šampiona. Ima iza sebe tri titule u Danskoj i jedan je od najuspešnijih klubova u zemlji u poslednjoj deceniji. Poznat je po odličnoj školi fudbala, koja je iznedrila igrače poput Pionea Sista (minulog leta se i vratio u klub iz Selte), Rasmusa Nisena (Salcburg), Andreasa Poulsena (Menhengladbah) i Mikela Duelunda (Dinamo Kijev).

Izabrane vesti

Sonderjisk je sa druge strane jedini predstavnik Južnog Jilanda u Superligi. Klub je osnovan pre 17 godina i minule sezone je ostvario svoj najveći uspeh u istoriji, osvojio je kup. Ekipu predvodi bivši trener Midtjilanda Glen Ridersholm.

Obe ekipe su dakle bez takmičarskih mečeva od decembra, Vukovi su slavili na sva četiri pripremna susreta za drugi deo sezone, uz samo jedan primljen gol (Arhus, Alborg, Slikeborg i Esbjerg). Sonderijsk je na pet pripremnih susreta upisao dve pobede (Arhus Fremad i Silkeborg), dva remija (Odense i Horsens), kao i poraz i to u poslednjem pripremnom meču od Koldinga (0:1).

U prvom delu sezone je ekipa iz Južnog Jilanda napravila iznenađenje i kod kuće slavila sa 2:0, golovima Baha i Rajta, pa će Midtjiland nesumnjivo želeti osvetu na svom stadionu.

Riderholm neće moći da računa na Hadžija Rajta i Viktora Mpindia, koji su u karantinu, dok bi priliku da debituju mogli da dobiju Emil Holm i Bard Fine. Brajan Priske sa druge strane ne može da računa na Joela Anderson, kao i Brazilca Ailtona, dok bi priliku da debituje mogao da dobije bivši golman Evertona Jonas Lesl, koji je pre samo par dana stigao sa Gudison parka kao veliko pojačanje.

DANSKA SUPERLIGA - 14. KOLO

Četvrtak

18.00: (1,40) Midtjiland (4,50) Sonderjiske (8,50)

20.00: (3,20) Nordsjeland (3,40) Brondbi (2,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MidtjilandSonderijskePione Sisto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara