Anel Hebibović u meču sa Seltikom prošle sezone (©Reuters)
Anel Hebibović u meču sa Seltikom prošle sezone (©Reuters)

Šampion oslabljen u Krupi, Tuzla Siti bez najvećih pojačanja na startu

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.08.20. | 11:48

Sarajevo počinje Premijer ligu Bosne i Hercegovine bez četvorice bitnih igrača, a problem za izabranike trenera Vinka Marinovića je i veštačka podloga na gostovanju

Premijer liga Bosne i Hercegovine je krenula rekordom. Otkada se najbolji šampionat igra sa 12 ekipa, nikada prve četiri utakmice sezone nisu bile tako efikasne. Palo je 12 pogodaka (tri po meču). Prosek je izvadio banjalučki Borac koji je razbio na svom stadionu Mladost sa 6:0. U nedelju se igraju preostale dve utakmice prvog kola. Ako bude postignuto četiri pogotka pašće rekord iz sezona 2016/2017 i 2019/2020 kada je postignuto 15 pogodaka u prvom kolu.

Šampion BiH gostuje u Krupi (17.30), dok u večernjem terminu Široki Brijeg na Pecari dočekuje Tuzlu Siti (20.00). Sarajevu se i ove sezone daju najveće šanse za titulu. Trener ekipe sa Koševa je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Vinko Marinović

Izabrane vesti

Najbolji tim Bosne i Hercegovine u prethodnih nekoliko godina je u petak prodao vezistu Alena Mustafića koji je pojačao šampiona Slovačke, Slovan. On je u januaru stigao na pozajmicu u Bratislavu, zadovoljio je igrama, pa je otkupljen, ali se ne navodi koliko je tim sa Koševa inkasirao. Za Sarajevo će i ove sezone igrati Tino Sven Sušić, bratanac legende jugoslovenskog fudbala Safeta Sušića. Međutim, Sven Sušić neće igrati na premijeri zbog povrede. Marinović za uvodni meč šampionata ne može da računa ni na na Amera Dupovca, Halida Šabanovića i Amara Rahmanovića.

Krupa dočekuje Sarajevo sa novom podlogom sa veštačkom travom koja je postavljena prošlog meseca. Problem za Krupu predstavlja jedino to što na raspolaganju neće biti Marko Golubović koji je zbog povrede zadnje lože napustio trening. Poslednja tri meča je šampion pobedio u Krupi u prvenstvu BiH.

"Nije sporno da nam otvaranju nove sezone dolazi u goste šampion koji se odlukuje skupom i izuzetnom kvalitetnom grupom pojedinaca. Kada to kažem mislim na grupu, veću od 11, 12 igrača što je u našim okolnostima neuobičajeno. Iz te perspektive nas očekuje teška utakmica u kojoj naše šanse postoje, pod uslovom da budemo pravi, da preuzmemo odgovornost i pritisak s kojim ćemo živeti i takmičiti se u ovom meču. Očekujem i nadam se da ćemo odigrati perfektnu utakmicu. Iako je Sarajevo favorit, ukoiko odigramo perfektno, imamo šansu da ostanemo neporaženi, a zašto da i ne pobedimo", rekao je u najavi današnjeg meča trener Krupe Zoran Marić, prenosi portal sportsport.ba.

Tuzla Siti se pojačala ove sezone, pa vreba iz prikrajka Sarajevu, Borcu i Željezničaru, timovi koji bi trebalo da se bore za krunu. Ovaj klub je hteo da dovede i nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, Holanđanina Lorenca Ebesilija, ali nije uspeo. Iz Voždovca je stigao prošlosezonski kapiten Zmajeva Nemanja Nikolić. On definitivno neće zaigrati na Pecari. Osim najvećeg pojačanja za goste neće igrati ni suspendovani Ivan Kostić i Hrvoje Barišić koji nema pravo da igra u prvom kolu. Za Tuzlu Siti već treću godinu igra napadač Vojo Ubiparip, nekadašnji fudbaler subotičkog Spartaka i internacionalac u Poljskoj.

Široki Brijeg je razočaao prošle sezone, bio je tek osmi.

"Od prvog kola pokušaćemo biti maksimalno pripravni i u svakoj utakmici ići na pobedu. Želimo napraviti ovu sezonu boljom nego je to bila prethodna", rekao je pomoćni trener Širokog Brijega Jure Ivanković.

PREMIJER LIGA BIH – 1. KOLO

Subota

Sloboda - Radnik Bijeljina 1:1 (0:1)

Borac Banjaluka - Mladost Doboj 6:0 (4:0)

Zrinjski - Olimpik Sarajevo 1:0 (0:0)

Željezničar - Velež 3:0 (3:0)

Nedelja

17.30: (5,20) Krupa (3,50) Sarajevo (1,65)

20.00: (1,95) Široki Brijeg (3,35) Tuzla Siti (3,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga BiHSarajevoTuzlaŠiroki BrijegKrupaBosna i Hercegovina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara