©AFP
©AFP

Šampion ostao bez daha na 2.867 metara: Flamengo sa Anda vraćen u Rio praznih šaka

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 01:53

Aukas prikazao odlično izdanje na premijeri i savladao branioca titule posle preokreta (2:1)

Visine Anda ispostavile su se kao neosvojive za šampiona Južne Amerike koji je na 2.867 metaa izgubio dah i ostavio ceo plen Aukasu. Iako je Flamengo golom Mateusa u 39. minutu stekao prednost u Ekvadoru, domaćin je dominantnom igraom u nastavku režirao preokret i stigao do tri boda na početku grupne faze (2:1).

Branilac trofeja poveo je iz akcije koju je začeo Pablo odloživši na sredini terena grudima loptu za Mateusa Franka, a talentovani vezista je slalom ukrasio neodbranjivim udarcem za idealnu završnicu prvog dela susreta iz perspektive ekipe iz Rio de Žaneira.

Izabrane vesti

Gol zaostatka ispostavio se kao dodatni motiv igračima Aukasa u nastavku, a specifični uslovu dodatno su olakšali posao domaćinu koji je u 58. minutu neutralisao minus. Brza tranzicija gostiju okončana je golom Erika Kastilja preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora na proigravanje Romula Otera.

Izjednačenje međutim nije u potpunosti zadovoljilo apetitie kluba iz Kitoa koji je nastavio sa ofanzivom, a napadački pristup domaćinu se isplatio u 85. minutu. Suero je prebacio poslednju liniju gostiju i loptom u prostor uposlio Ordoneza Ajovia koji je iskoristio lošu reakciju i istrčavanje golmana Flamenga da režira potpuni preokret.

Istovremeno u Parani su u okviru Grupe H snage odmerili Patronato i Atletiko Nasional, a i u tom susretu pobednik je do celog plena stigao posle preokreta. Kolumbijski tim imao je gol zaostatka na poluvremenu, ali je sa dva pogotka trijumfalno otvorio takmičenje (2:1).

KOPA LIBERTADORES – 1. KOLO

GRUPA A

Sreda

Aukas - Flamengo 2:1 (0:1)

/Kastiljo 58, Ordonez Ajovi 85 - Mateus Franka 39/

Četvrtak

Njublense - Rasing 0:2 (0:1)

/Rohas 16, Paolo Gerero 54/

GRUPA H

Sreda

Patronato - Atletiko Nasional 1:2 (1:0)

/Levato 2 - Pabon 77p, 79/

Petak

02.00: (2,45) Melgar (3,20) Olimpija Asunsion (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa LibertadoresAukasFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara