Fudbaleri Ararat-Jermenije (©Shutterstock)
Fudbaleri Ararat-Jermenije (©Shutterstock)

Šampion se polako izdvaja

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.06.20. | 10:49

Ararat-Jermenija u četvrtom kolu plej-ofa dočekuje imenjaka iz Jerevana

Iako osnovana tek 2017. godine, Ararat-Jermenija nije mnogo gubila vreme, te je već u sezoni 2018-19 postala šampion države posle velike trke sa Pjunikom ispred kojeg je završila sa bodom više. Ni ove sezone ne bi trebalo da manjka uzbuđenja. Gotovi svi timovi plej-ofa bili su konkurentni u šampionskoj trci, ali se posle prethodnog kola branilac titule izdvojio, usled remija Lorija i Širaka, odnosno Noe i Ararat Jerevana, a kako je svoj meč sa Alaškertom dobio, pa je sada na sigurnih šest bodova prednosti u odnosu na prva dva pratioca. Meč sa imenjakom iz glavnog grada, ujedno poslednjeplasiranim timom plej-ofa, šampion bi mogao da iskoristi za dodatno povećane bodovne razlike (17.30).

Branilac naslova je apsolutni favorit na ovom meču. Od decembra prošle godine kada je poražen od Lorija, Ararat-Jermenija ne zna za neuspeh na devet uzastopnih mečeva, što u kupu, što u prvenstvu, što je čini timom sa najboljom formom u zemlji.

Izabrane vesti

Gost sa druge strane nema trijumf u plej-ofu, poslednji je osvario na zatvaranju ligaškog dela takmičenja, što mu je ujedno bio i jedini u poslednjih deset utakmica računajući sva takmičenja. Pritom, Ararat-Jermeniju je savladao samo jednom, na njihovom prvom međusobnom susretu. Od tada, pet poraza, koji su znali da budu prilično ubedljivi.

Nešto ranije sastaju se Širak i Noa (15.00). Domaćin je sasvim pristojno otvorio plej-of sa dva remija i pobedom, ali zbog lošeg finiša ligaškog dela sada kaska za šampionom, pa mu je borba za mesta koja vode u kvalifikacije za Ligu Evrope mnogo realnija opcija.

Noa ima identičan učinak kao i Širak u plej-ofu, ali i tri meča bez poraza u ligaškom delu, pa sa dva boda više u odnosu na današnjeg protivnika ima nešto izglednije šanse da se umeša u borbu za tron. Međutim, sve bi lako moglo da se promeni posle današnjeg duela. Tradicija je na strani domaćina koji je samo jednom poražen od kad su se 2018. timovi prvi put sastali, a na četiri od sedam mečeva postignuto je tri ili više golova, uključujući tu i jedan prijateljski okršaj.

JERMENIJA 1, PLEJ-OF – 4. KOLO

Četvrtak

15.00: (2,10) Širak Gjumri (3,15) Noa (3,50)

17.00: (1,38) Ararat-Jermenija (4,40) Ararat Jerevan (7,75)

Petak

15.00: (2,05) Lori (3,25) Alaškert (3,50)



tagovi

Jermenija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara