Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Šamrok loše krenuo, pa se probio do vrha lige i sada mirno čeka kvalifikacije za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.05.23. | 11:32

Prvak Republike Irske u vanrednom 26. kolu domaćeg šampionata dočekuje Sent Patriks Atletik od 21 čas

Četiri predstavnika Republike Irske u predstojećim evropskim kvalifikacijama odigraće ovog ponedeljka vanredno mečeve 26. kola domaćeg šampionata. Na programu su daleko ispred svog rasporeda, kako bi ove ekipe, kada dođe vreme za međunarodne mečeve, bile rasterećenije u domaćem prvenstvu. Derbi dana igra se od 21čas, aktuelni prvak Šamrok Rovers će ugostiti Sent Patriks Atletik.

Čudan početak prvenstva ima Šamrok, prvu pobedu je ostvario tek u sedmom kolu (do tada pet remija i jedan poraz), da bi od onda do sada zabeležio osam trijumfa, jedan nerešen rezultat i nijednom nije izgubio! Trenutno, zeleno-beli su u seriji od pet vezanih pobeda, pa su se izdvojili na liderskoj poziciji na tabeli, sa dva poena više od drugoplasiranog Deri Sitija.

Izabrane vesti

S druge strane, Sent Petriks je posle tri uzastopna poraza vezao dva trijumfa, sada je šesti sa 23 poena, sedam manje od današnjeg rivala. U prvenstvu Republike Irske je do sada odigrano tek 15 kola, nije liga još ni blizu polovine (igra se ukupno 36 kola), tako da će biti ovde još mnogo rotacija na tabeli.

Svakako, Šamrok je glavni favorit za osvajanje titule, četvrte u nizu. Izabranici Stivena Bredlija u pohodu su na 21. šampionsko zvanje.

21.00: (1,58) Šamrok Rovers (3,70) Sent Patriks Atletik (5,60)

Sent Patriks zvanično još uvek nema šefa stručnog štaba, posle serije poraza smenjen je početkom maja Tim Klensi, a na prethodna dva meča na klupi je sedeo njegov pomoćnik Džon Deli. On će predvoditi Sent Patriks i protiv Šamroka u predgrađu Dablina.

Tolajt je teško mesto za gostovanje, ali moramo da verujemo u sebe i to da ćemo da ugrozimo Roverse. Imamo dobre igrače, koji znaju da postižu golove. Probaćemo da izvučemo nešto dobro iz ove utakmice. Moramo da pazimo, sva četiri gola od Šamroka koja smo primili ove sezone, u remiju 2:2 i porazu od 2:0, bili su sa distance. Ne smemo da im ostavljamo toliko prostora u opasnoj zoni, to je nešto na šta mora da se obrati pažnja“, kazao je Deli.

Šamrok će kvalifikacije za Ligu šampiona da krene od prvog kola, koje je na programu 11/12. i 18/19. jula. Dobra stvar po Irce je što će da budu povlašćeni na žrebu 20. juna, a potencijalni rivali na prvoj prepreci biće mu KI Klaksvik, Dinamo Tbilisi, Rakov, Heken, Valmijera, Larne, Hamrun Spartans, Svift Esperanž, Struga, te prvaci Jermenije, Albanije, tzv. Kosova i tim iz pretkvalifikacija.

Sent Patriks, Deri Siti i Dandok će igrati kvalifikacije za Ligu konferencije, a sva tri tima će takođe da igraju od prvog kola. Za sada je sigurno samo da će Dandok da bude nosilac, dok ostale dve ekipe čekaju rasplete u većini evropskih liga, kako bi znali čemu da se nadaju na žrebu.

REPUBLIKA IRSKA 1 – 26. KOLO

Ponedeljak

20.45: (1,63) Deri Siti (3,60) Dandok (5,30)

21.00: (1,58) Šamrok Rovers (3,70) Sent Patriks Atletik (5,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Irska 1ŠamrokSent Patrikskvalifikacije za Ligu šampionaKvalifikacije za Ligu konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara