Li Grejs (©AFP)
Li Grejs (©AFP)

Šamrok ne mari za reprezentativnu pauzu, nastavlja borbu za titulu u Irskoj

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 13:04

Zeleno-beli u četvrtak od 20.45 časova gostuju Šelburnu u zaostalom meču 24. kola

Nije zbog reprezentacija klupski fudbal stao baš u čitavoj Evropi. U Republici Irskoj se još igra, aktuelni prvak Šamrok Rovers gostuje u četvrtak od 20.45 časova Šelburnu, u zaostalom meču 24. kola.

Zgusnut kalendar, pomeren usled Mundijala u Kataru, primorao je Irce na to da završavaju sezonu što je brže moguće, pošto oni igraju sezonu tokom kalendarske godine. Šamrok je odlagao neke prvenstvene utakmice zbog obaveza u Evropi, gde je dogurao do grupne faze Lige konferencije, pa mu sada to dolazi na naplatu.

Izabrane vesti

Doduše, nije strašno. Ionako niko od prvotimaca nije pozvan u A reprezentaciju Republike Irske. Zapravo, nijedan igrač iz domaćeg šampionata se nije našao na spisku selektora Stivena Kenija za duele sa Škotskom i Jermenijom u Ligi nacija.

Šamrok je u maloj rezultatskoj krizi i potrebno mu je da savlada večeras Šelburn, da bi se vratio na pravi kolosek. Jer, ima samo jednu pobedu na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima.

20.45: (4,20) Šelburn (3,30) Šamrok Rovers (1,85)

Doduše, nije to toliko loše. Posle dva kola u Ligi konferencije ima jedan poen (0:0 sa Jorgardenom i poraz od Genta sa 3:0), u prvenstvu je posle poraza od Bohemijansa (1:0) savladao Fin Harps (5:1), pa jedini pravi kiks može da se nazove poraz od Deri Sitija u četvrtfinalu Kupa Irske prošle nedelje.

Gubio je Šamrok od 19. minuta, ostao i sa igračem manje od 38. zbog isključenja Lija Grejsa, ali je i pored toga pogotkom Rorija Gafnija stigao do produžetaka. Tamo je već ostao bez snage, primio je dva gola i eliminisan je sa 3:1.

Šelburn tamo još ima šanse za trofej, sada je čak postao i favorit. Eliminisao je u četvrtfinalu Bohemijans, pa će u polufinalu da igra protiv drugoligaša Voterforda.

U prvenstvu je Šelborn znatno lošiji, tek je sedmi na tabeli i nema šanse da se kroz ligu domogne Evrope. Najviši domet kroz preostalih osam kola mu je peta pozicija, pošto za četvrtoplasiranim Sent Patriks Atletikom zaostaje čak 18 bodova.

S druge strane, Šamrok ima dve utakmice manje od drugoplasiranog Deri Sitija i jedan bod više. U dobrom je položaju u finišu šampionata, samo ako malo popravi formu. Ne mora da strepi, jer su Deri Siti i Dandok imali previše remija (dvocifren) ove sezone da bi ga ozbiljno ugrozili.

Prva dva susreta ove godine pripala su Šamroku. U aprilu su zeleno-beli savladali Šelburn kao gosti sa 2:1, a u maju kod kuće sa 2:0.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

REPUBLIKA IRSKA 1 – ZAOSTALI MEČ 24. KOLA

Četvrtak

20.45: (4,20) Šelburn (3,30) Šamrok Rovers (1,85)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ŠamrokIrska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara