Samuel Eto blizu potpisa za trećeligaša

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 14:59

Mogao bi da zaigra u Kupu kralja protiv Levantea

Španijom je jutros odjeknula vest da bi slavni Kamerunac Samuel Eto opet mogao da zaigra u tamošnjem fudbalu.

Iako je Eto u igračkoj penziju već godinu i dva meseca otkako je napustio Katar Sport Klub, postoji opcija da uskoro zaigra za španskog trećeligaša Mursiju. To je potvrdio i predsednik kluba Moris Panijelo.

Izabrane vesti

“Po trenutnom stanju stvari, rekao bih da su šanse da Eto zaigra u našem timu 50:50. Sledeće nedelje ćemo i definitivno znati da li će potpisati. Ako ne potpiše, imamo i plan B”, istakao je prvi čovek Mursije.

Kako trećeligaš može da dovede tako zvučno ime?

“Imamo nekoliko investitora iz Meksika i Emirata koji će pomoći da finansijski ispratimo ovu operaciju”.

U Mursiji očekuju da Eto zaigra već u prvoj rundi Kup kralja protiv Levantea.

“Naravo da će igrati. Trenerov posao je da ga uklopi u tim. Svi u klubu znamo koliko je meč protiv Levantea bitan i da je vreme za velika očekivanja”.  

Eto je kao talentovani 15-godišnjak iz Kameruna došao u omladinski pogon Real Madrida, a profesionalnu karijeru je počeo u Leganesu kao pozajmljen igrač Kraljevskog kluba i debitovao sa samo 16 godina. Za Real Madrid je debitovao sledeće sezone kao 17-godišnjak, proveo u prvom timu samo polusezonu posle čega je usledila pozajmica u Espanjol.

Potom je na godinu dana pozajmljen Majorki, u kojoj je eksplodirao, i ona je otkupila. Na Balearima se afirmisao i posle pet sezona i 70 golova je kao veliko pojačanje prešao u Barselonu u kojoj je proveo pet sezona i najslavnije dane karijere postigavši 130 golova na 199 utakmica. Osvojio je sve što se moglo osvojiti, potom je tri godine uspešno igrao za Inter da bi ga put dalje vodio u Anži, Čelsi, Everton, Sampdoriju, Antaliju, Konju i na kraju je završio karijeru u Kataru.

Ili je nije završio? Znaćemo do kraja nedelje…


tagovi

Samuel EtoMursija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara