Nikolas Fernandez i Aleksis Sabelja (©AFP)
Nikolas Fernandez i Aleksis Sabelja (©AFP)

San Lorenco pun kadrovskih problema ide na gostovanje Kordobi

Vreme čitanja: 4min | uto. 21.06.22. | 23:27

Argentina 1: Tim iz Boeda još čeka na prvo slavlje u novoj kampanji, a noćas je usled brojnih izostanaka autsajder

Na stadionu Viktor Antonio Agire u Santjago del Esteru, noćas (02.30) Sentral Kordoba i San Lorenco povlače zavesu na 4. kolo argentinske Primere. Dok će gosti tražiti svoju prvu pobedu u kampanji, El Ferovijario ulazi u utakmicu sa učinkom od samo jedne pobede u poslednjih osam utakmica na domaćem terenu u svim takmičenjima, izgubivši četiri i ostvarivši tri remija za to vreme.

Sentral Kordoba nije uspela da ostvari dve uzastopne pobede još od prošlog novembra, pošto je u sredu pretrpela poraz od 2:1 na gostovanju Banfildu. Pre toga, ekipa Serhija Rondine je remizirala sa Barakas Sentralom 1:1 na otvaranju lige 4. juna, pre nego što je devet dana kasnije zabeležila impresivan trijumf od 1:0 nad Bokom Juniorsom, inače osvajačem ovogodišnjeg Liga kupa.

Izabrane vesti

Ferovijariosi trenutno zauzimaju 18. mesto na prvenstvenoj tabeli, sa četiri osvojena boda u tri utakmice. Njihova dosadašnja kampanja je jedna pobeda, remi i poraz, sa tri postignuta i tri primljena gola. Za sledeću utakmicu protiv San Lorenca pretpostavlja se da će Kordoba zauzeti stav sličan onom koji je primenila u meču protiv Boke Juniors. Vrlo je verovatno da će igrači Serhija Rondine spustiti linije odbrane, braniti se u srednjem bloku i čekati kontranapade kako bi iznenadili protivnike većeg tehničkog kvaliteta.

San Lorenco je, s druge strane, u proteklom kolu ponovo odigrao nerešeno, treći put od početka sezone, ovoga puta sa Arsenalom iz Sarandija. Bio je to donekle razočaravajući remi 3:3, triler sa šest golova, a golove za sastav iz Boeda su postigli Nestor Ortigosa, Džalil Elijas i Ivan Leguizamon. Ipak, gosti su sav napor Gavranova uspeli da anuliraju pogocima Lukasa Suareza i dvostrukog strelca Kristijana Kolmana. San Lorenco ulazi u utakmicu bez poraza u svakom od poslednjih pet nastupa u svim takmičenjima, zabeleživši četiri remija i jednu pobedu, koja je izvojevana još 28. aprila na gostovanju Njuels Old Bojsima (1:2).

02.30: (2,05) Sentral Kordoba (3,35) San Lorenco (3,80)

Ekipa koju predvodi trener Ruben Insua trenutno zauzima skromno 24. mesto na turniru sastavljenom od 28 klubova. Sa tri osvojena boda u tri utakmice, dosadašnji učinak Gavranova su tri remija, uz nultu gol-razliku od četiri postignuta i četiri primljena gola.

Kordoba će izaći na teren bez standardna dva igrača, golmana Andresa Meringa i napadača Agustina Galoa, koji se oporavljaju od povreda. Njima se na spisku odsutnih pridružio i paragvajski internacionalac Hose Leguizamon, koji će zbog problema sa kolenom propustiti svoju šestu vezanu utakmicu. Tridesetogodišnji Matijas Laba takođe je van stroja domaćih zbog povrede kuka, koju je doživeo samo nakon 15 minuta utakmice protiv Godoj Kruza 2. maja.

Što se tiče San Lorenca, Rubio Dario Insua neće moći da računa na usluge bivšeg defanzivca Milana i Viljareala Kristijana Zapate, koji je van terena zbog problema sa mišićima. Između ostalog, trener Kuervosa danas je u dijalogu sa novinarima saopštio da će prvi golman u narednom meču da bude Augusto Batalja, a da će na klupi ostati Sebastijan Toriko, legendarni čuvar mreže koji je bio deo tima koji je 2014. godine poneo titulu Oslobodioca Amerike.

Još dva važna izostanka će pogoditi San Lorenco protiv Kordobe. Jedno od njih je Agustin Martegani (22), mladi vezista Siklona ima problem sa mišićima i neće biti na listi igrača koji će otputovati na meč. Martegani je postao jedna od glavnih figura tima na prošlom turniru, a sada ima ponudu da nastavi karijeru u italijanskoj Seriji A, za tim Verone, koji je ove nedelje ponudio 4.000.000 dolara za njegov transfer. Ponuda je odbačena od strane čelnika tima iz Boeda, ali kako se već priča po tamošnjim medijima, ako se Italijani malo više protegnu sa ponudom, velika je verovatnoća da će do sredine leta već biti na putu za Veronu. Još jedan udarac na sastav San Lorenca je izostanak Nestora Ortigoze koji pati od povrede prepona. Defanzivac Đino Peruci takođe neće igrati, jer nastavlja dug put ka punom oporavku, pošto je pretrpeo tešku povredu kolena u martu.

Iako će Gavranovi pokušati da ostvare prvu pobedu u sezoni, susret sa Sentral Kordobom biće stroga provera u borbi protiv ekipe koja u zvaničnim međusobnim okršajima, iako ih je do sada bio mali broj, sa dve prednjači po broju pobeda, naspram jedne koju je zabeležio San Lorenco minimalnim rezultatom u poslednjem okršaju održanom pre gotovo godinu dana na Pedro Bidegainu.

ARGENTINA 1 - 4. KOLO

Subota

Arsenal - Taljeres 1:1 (1:0)

/Lomonako 45pen - Gonji 53ag/

Nedelja

Sarmijento - Patronato 3:1 (1:1)

/Kinteros 27, Lozano 52ag, Toledo 90 - Garsija 42/

Tige – Banfild 0:1 (0:0)

/Datolo 83/

Urakan – Atletiko Tukuman 0:0

Lanus – Kolon 1:0 (0:0)

/Akosta 85/

Union Santa Fe – River Plejt 1:5 (0:1)

/Bauer 79 – Romero 16, Fernandez 59, Alvarez 73, 90+5, Palavesino 87/

Ponedeljak

Barakas Sentral - Boka Juniors 1:3 (1:1)

/Bandijera 45+2 - Vilja 42, Fernandez 59, Zebaljos 68/

Godoj Kruz - Defensa i Hustisija 2:1 (2:1)

/Ortiz 23, Rodrigez 36 - Picini 14/

Velez - Rosario 2:0 (1:0)

/Orelano 6, Fernandez 84/

Himnasija La Plata - Rasing 3:1 (2:1)

/Ramirez 7, Aleman 40pen, 66 - Kopeti 26/

Utorak

Independijente - Estudijantes 2:1 (0:0)

/Benegas 52, Fernandez 57pen - Godoj 82/

Njuels Old Bojs - Argentinos Juniors 1:0 (1:0)

/Dita 6/

23.55: (2,80) Aldosivi (3,05) Platense (2,70)

Sreda

02.30: (2,05) Sentral Kordoba (3,35) San Lorenco (3,80)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1Sentral KordobaSan Lorenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara