Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

San Lorenco sprema klopku, Independijente Medeljin mora na sve ili ništa

Vreme čitanja: 4min | sre. 19.07.23. | 22:49

Noćas u Almagru Gavranovi dočekuju Moćnike u revanšu bitke za plasman u osminu finala Kopa Sudamerikane

Svi napori i angažovanja San Lorenca u poslednjih nekoliko nedelja deluju kao da tim iz Almagra želi da se opravda pred svojim navijačima za propuštene šanse u ovom delu sezone, koja uistinu još nije završena. Dva kola pre kraja argentinskog prvenstva Gavranovi su i zvanično ostali bez šansi da se dokopaju trofeja na koji čekaju ravno deset godina. Sa druge strane, iako još kao trećeplasirani tim u prvenstvu, doveli su u pitanje i plasman u naredno izdanje Kopa Libertadores. Nisu blistali ni što se tiče međunarodne scene, a priliku za popravni i opstanak na istoj, dobili su u poslednjem kolu grupne faze Kopa Sudamerikane, kada su pobedom nad slabašnim Estudijantesom iz Meride završili na drugom mestu iza Fortaleze.

Međutim, prvu utakmicu plejofa drugog po snazi klupskog kontinentalnog takmičenja, uspeli su da reše u svoju korist. Tom prilikom, tim Rubena Darija Insue slavio je minimalnim rezultatom i golom Adama Bareira na gostovanju protiv ekipe Independijentea iz Medeljina. Ipak, činio se da je odlučujući faktor za ovaj rezultat bilo isključenje desnog krila

Izabrane vesti

Edvina Ketrea iz tima kolumbijskog predstavnika u 31. minutu utakmice. Noćas (02.00) u revanš duelu ovih timova na stadionu Pedro Bidegain iliti Nuevo Gasometrao u Buenos Ajresu, San Lorencu je dovoljan i remi za prolazak u osminu finala, dok je Moćnicima neophodna pobeda, barem i minimalnim rezultatom kako bi dvomeč odveli u penal završnicu. Bolji iz ovog okršaja u narednoj eliminacionoj rundi ukrstiće koplja sa trostrukim prvakom kontinenta, Sao Paulom.

Kako je već spomenuto, San Lorenco na ovo drugo sučeljavanje stiže sa minimalnom prednošću, ali znaju da ne mogu da se opuste pred veoma opasnim protivnikom. Serija bez poraza, koja je počela 4. juna, a koja uključuje i mečeve Kopa Sudamerikane, ima šest remija i četiri pobede. I pored većeg broja jednakosti, poboljšan je kvalitet igre, a četiri trijumfa ostvarena su u poslednjih šest utakmica. To im je omogućilo da stignu do 46 bodova iz 12 pobeda, 10 remija i sedam poraza, što je dovoljno da zauzmu treću poziciju na tabeli argentinskog prvenstva. Jedanaest bodova ispod River Plejta, koji je stigao do rane titule.

02.00: (1,65) San Lorenco (3,60) Independijente Medeljin (6,00)

Opet, tim iz Almagra nalazi se na poslednjoj poziciji koja nudi slobodno mesto za takmičenje u izdanju Kupa Libertadores za 2024. godinu. Četiri boda iznad Lanusa, koji zauzima četvrto mesto i prvi je tim van zone plasmana za najvažniji klupski turnir na kontinentu. Kada se uzmu u obzir utakmice koje je San Lorenco odigrao na svom stadionu u poslednja tri meča u svim takmičenjima, zabeležili su svaki od tri moguća ishoda, ipak u poslednja dva okršaja na Novom Gasometrau nisu poraženi, uz remi i pobedu.

Trener Ruben Dario Insua, i ovoga puta verovatno će koristiti istu strategiju kao u prethodnom meču, želeći da održi čvrstu odbranu. Ipak, bez mogućnosti da računa na desno krila

Ezekjela Serutija

. Pored toga, napadač

Adam Bareiro zamenjen je u 86. minutu prvog meča, zbog povrede i pod znakom pitanja je za revanš duel na argentinskom tlu, pošto nije igrao u prethodnom kolu prvenstva na gostovanju protiv Belgrana. San Lorenco uglavnom koristi taktičku šemu 3-4-2-1.

S druge strane, Independijente Medeljin se suočava sa teškim zadatkom da nadoknadi gol manjka. Pored toga, njihov učinak na gostovanjima ne ide u prilog ovom izazovu. Kada analiziramo nastupe Independijente Medeljina u svim takmičenjima van svog Atanasio Žirardota, imaju tri pobede i sedam poraza u poslednjih 10 mečeva. Nedavno su pretrpeli dva neuspeha, a na poslednjih šest gostovanja imali su samo jednu pobedu.

U proteklih deset mečeva, Independijente je pobedio u samo dva navrata, dva puta je remizirao i čak šest puta je doživeo neuspeh. U subotu, 15. jula, Independijente je debitovao u formatu Klausura, drugom dela kolumbijskog prvenstva, na domaćem terenu protiv La Ekidada i tom prilikom remizirao 2:2. Dva puta je bio u nepovoljnijem položaju na semaforu, ali su na kraju uspeli da zadrže makar bod.

Trener Alfredo Arijas izaći će na teren sa svojim igračima pod velikim pritiskom. Krenuti u ofanzivu bez sigurnosti u zadnjoj liniji biće veoma komplikovan zadatak, posebno kada se igra u gostima. Osim toga, urugvajski stručnjak neće moći da računa krilnog napadača

Edvina Ketrea

, koji je isključen u prvoj utakmici. Ipak, tim će zadržati taktičku formaciju 4-2-3-1, kao i u prethodnom meču.

S obzirom na ove informacije, ali i zbog prednosti dobijene u prvom meču, San Lorenco nema razloga da rizikuje i u ovaj duel ulazi kao favorit. Domaći sastav nastoji da održi defanzivnu doslednost, koristeći kontranapade kako bi eventualno povećao svoju prednost. Sa druge strane, Independijente nema više sta da izgubi, i neophodna mu je bilo kakva pobeda kako bi zadržao šanse da se održi na međunarodnoj sceni.

KOPA SUDAMERIKANA - ŠESNAESTINA FINALA, REVANŠI


Utorak

Amerika Mineiro - Kolo Kolo 5:1 (3:0) - prvi meč 1:2

/Mateuzinjo 6, 25, Mastrijani 21, 85, Saldivija 90+4 - Tompson 62/

Sreda

Estudijantes - Barselona Gvajakil 4:0 (3:0) - prvi meč 1:2

/Mendez 6, 19, Roljheiser 38, Kariljo 48/

Universitario - Korintijans 1:2 (0:0) - prvi meč 0:1

/Flores 76 - Majkon 70, Rajan 90+2/

23.55: (1,32) Botafogo (5,10) Patronato (10,0) - prvi meč 2:0

Četvrtak

02.00: (1,75) Emelek (3,60) Sporting Kristal (4,90) - prvi meč 1:0

02.00: (1,65) San Lorenco (3,60) Independijente Medeljin (6,00) - prvi meč 1:0

23.55: (2,60) Audaks Italijano (3,15) Njublense (2,85) - prvi meč 0:0

Petak

02.00: (2,30) Tigre (3,25) Libertad (3,25) - prvi meč 1:2

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa SudamerikanaSan LorencoIndependijente Medeljin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara