Raul Garsija (©Reuters)
Raul Garsija (©Reuters)

San Mames je "progutao" Barsu i Real, sledeća je Valensija

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.02.22. | 11:25

Ponos Baskije želi treće vezano finale Kupa kralja. U prvom meču polufinala Atletik Bilbao večeras (21.30) dočekuje Valensiju. Promo kvota u Mozzartu na pobedu domaćina – 1,95

Kad nema najboljih, vreme je da se sladi Atletik Bilbao. Baskijski ponos je specijalista za Kup kralja. Igrao je dva vezana finala, ali je poražen od Sosijedada i Barselone. Pošto u završnici najmasovnijeg takmičenja u Španiji nema najboljih timova - Reala, Barselone, Atletika, Sevilje i Sosijedada, Bilbao bi konačno mogao do pehara u ovom takmičenju.

Crveno-beli su osvojili 23 puta trofej u Kupu kralja, ali poslednji put davne 1984. godine, kada je podignuta dupla kruna. Atletik Bilbao dočekuje večeras (21.30) Valensiju na San Mamesu u prvom meču polufinala. Revanš je početkom marta na Mestalji.

Izabrane vesti

Domaćin je u odličnoj formi, vezao je četiri trijumfa i u dobrom raspoloženju dočekuju Slepe miševe. U 2022. godini, Bilbaa je pobedio samo Real u finalu Superkupa Španije. Do polufinala, padali su na San Mamesu i Barselona i Real.

21.30: (1,95) Bilbao (3,40) Valensija (4,30)

Trener domaćeg tima ne može da računa na najjači tim. Van stroja su Vensedor, Niko Vilijams i Peksaroman. U špicu su sigurni Injaki Vilijams i Raul Garsija, a sa krila će da preti Iker Munijain, najbolji paker tima u Primeri. Ima pet asistencija. Za Valensiju van stroja je Brazilac Gabrijel Paulista i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Uroš Račić.

U Primeri krajem septembra prošle godine na Mestalji nije bilo pobednika u dvoboju ovih timova. Gol za domaćina postigao je Markos Andre u petom minutu sudijske nadokande, dok je Bilbao vodio pogotkom Iniga Martineza. Tri poslednja međusobna meča su završena remijima. Dva puta je bilo 1:1, a jednom 2:2. Kvota u Mozzartu na igru GG je 2,00. San Mames ne može da bude pun, ali je dozvoljeno da na tribinama bude 85 odsto od kapaciteta stadiona.

U prvom polufinalu, Betis je dobio Rajo Valjekano u predgrađu Madrida sa 2:1 i jednom nogom se plasirao u finale.

ŠPANIJA, KUP KRALJA – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Rajo Valjekano - Betis 1:2 (1:1)

/Garsija 5 - Iglesijas 26, Karvaljo 68/

Četvrtak

21.30: (1,90) Bilbao (3,40) Valensija (4,30)

***kvote su podložne promenama


tagovi

ValensijaAtletik BilbaoKup kraljaInjaki Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara